Cum alegi un aparat foto daca esti incepator

Cum alegi un aparat foto daca esti incepator
Ai decis că e timpul să îți cumperi primul tău aparat foto? Indiferent dacă nu te mai mulțumesc fotografiile făcute cu telefonul mobil sau poate îți dorești să dezvolți propria afacere și ai nevoie de poze profesionale, noi te felicităm pentru decizie și îți garantăm că îți va schimba complet viziunea asupra fotografiei. Acum e timpul să îți alegi aparatul foto potrivit! Dar sunt atât de multe opțiuni pe piață - aparat foto DSLR, compact, mirrorless - cum ar trebui să alegi?! Noi îți dăm mai jos câteva criterii după care ar trebui să te ghidezi atunci când îți cumperi primul aparat foto:    

1.Prețul

  Începe prin a-ți stabili bugetul - nu trebuie să cheltuiești o avere pe un aparat foto bun, trebuie doar să știi clar ce îți dorești în materie de fotografie. Multe modele cu prețuri mai mari vin la pachet cu o mulțime de funcționalități pe care e posibil să nu le folosești vreodată, dacă tot ce vrei e să ai poze mai bune din vacanțe. Însă, în același timp, aceste funcționalități îți permit să îți dezvolți foarte mult abilitățile, dacă ceea ce îți dorești este să devii fotograf. Pe de altă parte, un buget foarte mic poate rezulta într-o cameră foto dezamăgitoare, mai ales dacă luăm în considerare că putem obține fotografii reușite și cu telefoanele mobile performante din zilele noastre.    

2. Tipuri de aparat foto

    În funcție de nevoile tale și ce urmează să fotografiezi cu noul tău echipament foto, va trebui să alegi și tipul de aparat foto potrivit:       Camerele DSLR entry level sunt de obicei și cele mai accesibile ca preț, iar obiectivul foto cel din kit este de regula unul dintre cele mai versatile si mai utilizate, ce acopera o plaja larga de fotografii de la portret, familie, calatorii, peisaje. Dacă vrei doar să ai poze mai clare din vacanțe sau poate vrei să îi faci cadou copilului tău, sau poate chiar ai un proiect si vrei sa obtii fotografii de calitate,  atunci poți alege dintre doua aparate dintre cele mai utilizate la nivel international: Nikon D3500 sau Nikon D5600  

 

Sau Canon EOS 2000D in kit cu obiectiv sau pachete cu card si geanta

 
        Aparatele foto mirrorless sunt cele mai populare în momentul de față și majoritatea au posibilitatea de a schimba obiectivele. Putem spune că aparatele mirrorless sunt o alegere bună bun între calitate, versatilitate și preț. Poți încerca unul foarte apreciat si accesibil, precum Panasonic Lumix DMC-G7

     

Aparatele foto in gama medium si pro pot fi de asemenea DSLR sau mai nou cele care beneficiaza de tehnologia noua Mirrorless sunt acele camere cu dimensiuni mai mari, cu multe butoane (implicit și setări) și cu posibilitatea de a pune o mare varietate de obiective pe ele, în funcție de ceea ce fotografiezi (potret, peisaje, produse) sau în funcție de cât de departe e subiectul fotografiat (teleobiective). Aceasta gama de aparate este destinata utilizatorilor care doresc calitate maxima, care au proiecte fie pentru fotografia de eveniment, fotografia de moda, fotografia de publicitate, etc deoarece au senzor Full frame cu care se pot obtine fotografii la rezolutie mare si la o dimensiune mare.

   



Nu uita însă că în cazul aparatelor de tip DSLR sau Mirrorless, foarte mult contează și obiectivul foto - majoritatea camerelor entry level vin cu un obiectiv de kit, de 18-55mm, care îți va fi suficient pentru început, însă dacă vrei să te concentrezi mai mult pe portrete, vei vrea să faci un updgrade către un obiectiv de 35mm sau 50mm.  

aparat-foto-incepatori-dslr-nikon-canon-caracteristici-magazin-photosetup    

3. Megapixeli

    Deși suntem obișnuiți cu zicala „cu cât mai mulți, cu atât mai bine”, ea nu este neaparat adevărată și în cazul megapixelilor. Dacă te vei uita prin specificațiile camerelor foto entry level cu senzor crop  în comparație cu cele ale aparatelor full frame, vei vedea că acestea au un număr similar de megapixeli (16MP, 20MP, 24 MP etc) - comparația nu este deloc echitabilă în acest caz, asta pentru că mărimea fizică a senzorului contează mult mai mult în calitatea imaginii decât numărul de megapixeli. Un senzor mai mare recepționează mai multă lumină, care conduce într-o calitate mai bună a fotografiilor, chiar și în cazuri de lumină slabă.

Alte aspecte pe care să le iei în considerare atunci când îți cumperi primul aparat foto:

  • Capacitatea suportată pentru cardul de memorie
  • Conexiunea Wi-Fi (pentru a-ți putea transfera fotografiile direct pe laptop ori telefon)
  • Ecran rabatabil (util în cazul selfiurilor sau video-urilor de tip vlog)
  • Caracteristicile filmărilor (HD, 4K etc)
  • Dacă suportă microfon extern
  • Dacă suportă formatul RAW (acesta îți dă posibilități mai mari de editare)
  • Greutate (util în alegerea unui trepied potrivit sau a unui stabilizator)
  • Montură tip hot-shoe (în cazul în care vrei să atașezi un blitz extern sau un microfon extern)
   

Dacă ai un buget limitat (sub 2000 lei), încearcă să te orientezi către un aparat care are funcționalități pe care camera telefonului nu le are (zoom optic, waterproof, wide lens etc). Pentru cei care își doresc un upgrade rapid al calității fotografiilor sau cei care sunt pasionați de fotografie și vor să o transforme din hobby în profesie, pot apela la un DSLR entry-level sau un Mirrorless care începe de la 2000 lei. Totul este să găsești aparatul foto potrivit pentru tine (și nevoile/dorințele tale), iar daca ai nevoie de ajutor, apeleaza la specialisiti si vei primi suficiente informatii care te vor ajuta sa iei decizia corecta!    
Postarea urmatoare

Cum alegi un aparat foto daca esti incepator

Suport clienti Luni - Vineri 10:00 - 18:00/ Sambata-Duminica: Inchis

0314256991 office@photosetup.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!