Profil de fotograf: Andreea Bordeanu

Profil de fotograf: Andreea Bordeanu

Pentru Andreea pasiunea pentru fotografie a venit ca un fel de “mostenire de familie”, parintii sai impartasind placerea de a fotografia, dar si pentru arta, la modul general. Aceasta s-a transformat in profesie pe masura ce persoanele din jurul sau i-au observat talentul si au dorit sa beneficieze de fotografii mai mult decat reusite. Desi la inceput poate ca a intampinat o serie de provocari, Andreea marturiseste faptul ca, pe masura ce se dezvolta in aceasta profesie, provocarile sunt din ce in ce mai putine. Daca si tu vrei sa afli de ce considera acest lucru, dar si alte lucruri faine despre Andreea Bordeanu, o poti face prin urmatorul articol dedicat seriei “Profil de fotograf”. 

 

Cum a aparut pasiunea pentru fotografie si cand s-a transformat in profesie?

 

A.B.: Am fost dintotdeauna pasionata de fotografie, cred ca placerea de a fotografia si pentru arta in general se transmite din familie. Parintii mei aveau intotdeauna fotografii din vacante, de la sarbatori sau instantanee. Albumele de pictura, discurile de vinil, sculpturile, icoanele vechi, cartile, mersul la vernisaje sau la teatru erau o prezenta constanta in copilaria mea. Nu am fost atrasa de la inceput de aceasta latura, am incercat mai intai o cariera in corporatie, insa nu mi s-a potrivit acest stil de viata in care imi ramanea prea putin timp pentru activitatile creative. Dupa nasterea baiatului meu, in 2010 am decis sa ofer mai mult din timpul meu familiei si am inceput sa documentez fotografic vacantele si copilaria lui. Asa a luat nastere o prima intrebare pe Facebook din partea unei prietene mamici "Cat m-ar costa sa facem o sedinta foto si fetitei mele?". Acesta a fost primul meu client. Dupa aceasta sedinta, au mai venit doi clienti si, la jumatate de an dupa, mi-am infiintat un PFA. In prezent detin un studio foto destinat cu precadere fotografiei de familie si portretelor insa imi place sa fotografiez si evenimente (in masura in care agenda imi permite). 


Care sunt provocarile pe care le intampini cel mai des in cadrul proiectelor tale?

 

A.B.: Pe masura acumularii experientei provocarile sunt din ce in ce mai putine. Exista mereu presiunea de a tine pasul cu noile echipamente foto aparute pe piata, cu noi si noi tendinte in decoruri, cu partea de marketing care este atat de schimbatoare si dinamica in zilele noastre. Modul in care editez imaginile presupune o continua formare, la fel si cerintele si asteptarile clientilor care au continuat sa se rafineze pe masura ce in Bucuresti au aparut tot mai multi fotografi foarte buni.

 

Din punctul tau de vedere, ce reprezinta o fotografie buna?

 

A.B.: Oh, complicat raspuns. In primul rand este emotia pe care o transmite, faptul ca ma opresc asupra ei mai mult de cateva secunde inseamna ca are acel ceva. Cel mai des imi trezesc interesul imaginile departe de a fi perfecte. Nu un peisaj incadrat perfect sau un flatlay atent compus, ci un unghi atipic, o lumina bine directionata pe subiect si, din nou, emotia.

 

Ce preferinte ai, ca gen de fotografie?

 

A.B.: Imi plac imaginile care evoca un stil de viata simplu, rustic chiar. Iubesc natura, culorile organice ale Pamantului, tot ce este tesatura naturala, in, canepa, lemn, piatra, piele. Animalele si mestesugurile. Imi ating foarte tare sufletul pentru ca am crescut la tara si evoca acea copilarie idilica, simpla si lipsita de griji.


Ce echipament foto utilizezi în prezent si de ce l-ai ales?

 

A.B.: Folosesc Nikon, sunt inca pe DSLR D 810, cu greu cred ca o sa fac trecerea pe mirrorless. Inca nu simt ca e acelasi lucru.

 

Care sunt planurile tale de viitor în acest domeniu?

A.B.: Imi doresc sa merg in aceeasi directie, la modul ca in decursul timpului am exact acei clienti cu care rezonez si s-au format pe stilul meu. Sau ne-am format impreuna. Imi doresc ca tot mai multi sa fie orientati catre emotiile autentice, conexiunea cu cei dragi, catre momente si lucruri simple. Nu imi doresc mai multe sedinte foto, imi doresc chiar mai putine, dar in care sa pot oferi mai multa calitate.

 

Un sfat pentru cei ce sunt la inceput de drum in domeniul fotografiei?

 

A.B.: Exersati in fiecare zi, educati-va continuu, investiti in formare, nu va descurajati usor, nu cereti sfaturi in social media. Portofoliul se construieste greu, cu multa rabdare. Descoperiti-va stilul personal si perfectionati-l. Iubiti camera si nu veti suferi niciodata de singuratate. Veti invata sa vedeti din nou lumea, frumosul din lucruri si din oameni. 

 

Pe Andreea o puteti urmari si pe alte platforme: Instagram, Website

Postarea urmatoare Postarea anterioara
Galerie imagini
Galerie imagini
Galerie imagini
Galerie imagini
Galerie imagini
Galerie imagini

Suport clienti Luni - Vineri 10:00 - 18:00/ Sambata-Duminica: Inchis

0314256991 office@photosetup.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!