Profil de fotograf: Andrei Baciu

Profil de fotograf: Andrei Baciu

Pasiunea lui Andrei pentru fotografie a aparut de acum douzeci de ani, in perioada studentiei, gratie camerei unui telefon mobil si a continuat pana in ziua de astazi. Pentru el, o fotografie buna este aceea care isi atinge scopul, care “marturiseste frumusetea incredibila a acestei lumi”. Proiectele sale de viitor nu sunt inca foarte bine conturate, insa isi doreste sa se bucure de fiecare moment, realizand fotografii uimitoare. Mai multe despre Andrei puteti afla in urmatorul articol din seria “Profil de fotograf”.
 

Cum a aparut pasiunea pentru fotografie si cand s-a transformat in profesie?

 

A.B.: Pasiunea pentru fotografie a aparut acum aproape douazeci de ani cand, student fiind, mi-am cumparat un telefon mobil care avea o camera foto atasabila. Cea din urma reprezenta initial doar o curiozitate, pe mine ma interesa de fapt telefonul. Totusi, nu a durat mult pana cand fotografia m-a cucerit iremediabil. Nu sunt, nu am fost, nu intentionez sa devin fotograf profesionist. Sunt, ca si acum douazeci de ani, amator. Bucuria pe care o simt de fiecare data cand ies la pozat imi aminteste insa ca termenul „amator” vine de la verbul „a iubi”.


Care sunt provocarile pe care le intampini cel mai des in cadrul proiectelor tale?

 

A.B.: In acest moment al vietii, cred ca cea mai mare provocare o constituie timpul – lipsa lui, mai precis. Oricum, am sesizat ca foarte rar poti gasi conditiile ideale pentru a crea. Mereu exista un inconvenient sau altul, dar de multe ori tocmai aceste neajunsuri te pot ajuta sa iti definesti mai clar si responsabil termenii si, astfel, sa duci la capat proiectele pe care le-ai inceput. Sau macar sa iti fie limpede de ce renunti la ele sau le lasi sa mai astepte o vreme.

 

Din punctul tau de vedere, ce reprezinta o fotografie buna?

 

A.B.: O fotografie care isi atinge scopul, daca scopul in sine este bun, respectiv bine determinat. O fotografie care produce emotie, adica o inaltare a sufletului. In fine, o fotografie care marturiseste frumusetea incredibila a acestei lumi, in contrast cu uratul si impostura timpului nostru.

 

Ce preferinte ai, ca gen de fotografie?

 

A.B.: Simt nevoia sa fac fotografii lucrurilor care ma misca, care au si profunzime, nu doar suprafata. Cred, prin urmare, ca cel mai potrivit raspuns este ca practic o fotografie poetica, fie ca subiectele ei sunt scene din natura, fie ca sunt ipostaze felurite ale cotidianului.


Ce echipament foto utilizezi în prezent si de ce l-ai ales?

 

A.B.: Am un Canon 7D Mark II si obiective de la 10 la 300 de milimetri. Am ales acest model pentru ca semana cel mai bine cu vechiul meu aparat, pe care l-am folosit pana s-a tocit (la propriu), anume un Canon 40D. Am avut aceasta marca inca de la inceput si nu am simtit niciodata nevoia de o schimbare. Aparatura trebuie sa fie o prelungire a propriei fiinte si sensibilitati, nu un obstacol pentru exprimarea acestora.

 

Care sunt planurile tale de viitor în acest domeniu?

 

A.B.: Am cateva idei de proiecte, unele mai limpede, altele mai vag conturate, insa principalul plan este sa ma bucur in continuare de faptul ca sunt viu si, deci, de fotografie.

 

Un sfat pentru cei ce sunt la inceput de drum in domeniul fotografiei?

A.B.:
Asa cum sugeram mai sus, in primul rand sa nu uite ca fotografia nu e despre fotografie, ci despre viata. Apoi, sa se mobileze interior cu cat mai multe valori fotografice si culturale, sa cunoasca in profunzime limbajul acestui mediu de exprimare sau sa nu uite sa fie recunoscatori pentru toate acestea. In masura in care aceste cuvinte ale mele au vreo greutate, pot asigura pe oricine ca toate aceste lucruri reprezinta nu o piedica, ci, dimpotriva, niste unelte extraordinare pentru a te bucura si mai mult de fotografie.

 

Pe Andrei il puteti urmari si pe alte platforme: Facebook, Instagram, Website

Postarea urmatoare Postarea anterioara
Galerie imagini
Galerie imagini
Galerie imagini
Galerie imagini
Galerie imagini
Galerie imagini

Suport clienti Luni - Vineri 10:00 - 18:00/ Sambata-Duminica: Inchis

0314256991 office@photosetup.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!