Profil de fotograf: Cristina Bors

Profil de fotograf: Cristina Bors

Continuam seria “Profil de fotograf” cu Cristina Bors, pasionata de fotografie, ce s-a dedicat intru totul acestei pasiuni. Pentru ca fotografiile sale superbe ne-au captat atentia, am dorit sa aflam mai multe despre Cristina si pasiunea sa, iar in cele ce urmeaza dorim sa impartasim mai multe si cu voi. 


Cum a aparut pasiunea pentru fotografie si cand s-a transformat in profesie?

C.B.: Pasiunea pentru fotografie a aparut in urma cu mai bine de 10 ani. Nu-mi amintesc exact cum si de la ce a pornit, insa a inceput cu momentul in care mi-am cumparat primul aparat foto, un Nikon D3000, si am devenit fascinata pe masura ce invatam cum sa ma folosesc de setarile aparatului, dincolo de modul auto. in profesie nu s-a schimbat decat dupa cativa ani, cand mi-a devenit clar faptul ca munca mea trebuie sa fie una creativa, ca nu pot munci o viata intreaga fara sa simt ca-mi pot folosi imaginatia, sensibilitatea si simtul estetic. A ajutat foarte mult si sustinerea partenerului meu, impreuna cu care am si deschis un studio foto. Faptul ca ne completam reciproc in timpul sedintelor mi-a permis sa ma relaxez, sa las unele griji deoparte si sa fiu prezenta acolo, cu totul, pentru persoana din fata aparatului.

 

Care sunt provocarile pe care le intampini cel mai des in cadrul proiectelor tale?

C.B.: O provocare ar fi faptul ca sunt o fire introvertita, usor timida, si desi in timpul sedintelor tocmai acest fapt ma ajuta sa fiu mai empatica, sa comunic mai bine cu persoana din fata mea, nu ma ajuta in schimb la promovarea proiectelor. Nu imi place sa ies in fata si este un aspect la care lucrez usor, usor. Alte provocare ce-mi vine in minte ar fi faptul ca lucrand cu oamenii, uneori se intampla sa ai de-a face cu o fire mai dificila. insa unul dintre crezurile mele este ca persoana fotografiata trebuie sa se bucure de o experienta extraordinara si atunci ma concentrez pe ceea ce are de oferit mai bun si deseori functioneaza, cu un mare consum de energie ce-i drept. insa multumirea de dupa ne umple rezervorul.
 

Din punctul tau de vedere, ce reprezinta o fotografie buna?

C.B.: Doar ca o parere personala, o fotografie buna este una din care am eliminat orice pare sa fie in plus. Cu cat privirea este condusa de o anumita linie, cu cat cromatica este mai armonioasa, cu atat fotografia va fi una mai buna.

 

Ce preferinte ai, ca gen de fotografie?

C.B.: imi place fotografia de portret, este ceea ce si realizez in prezent. insa imi place sa urmaresc si lucrari de fotografie documentara, in principal in alb-negru.


Ce echipament foto utilizezi in prezent si de ce l-ai ales?

C.B.: in prezent fotografiez cu un Nikon D810 si alternez cu un alt Nikon D750. Iar ca obiectiv, cel mai des folosit este cel de 50mm. Nikon a fost primul meu aparat foto si sunt o fire nostalgica, asadar am ramas fidela.

 

Care sunt planurile tale de viitor in acest domeniu?

C.B.: Sa profesez in continuare in acest domeniu iar portretele realizate in studioul @PortretulTau sa fie recunoscute oriunde pentru stilul lor simplu, natural, dar care in acelasi timp transmite exact ceea ce se doreste, fie ea forta, vitalitate, putere sau vulnerabilitate, sensibilitate, etc.

 

Un sfat pentru cei ce sunt la inceput de drum in domeniul fotografiei?

C.B.: Sa fotografieze continuu, sa invete baza si cum se foloseste un aparat foto dincolo de modul auto, si sa experimenteze cu mai multe stiluri, fara teama de a gresi sau de a nu fi buni. De cele mai multe ori ne comparam munca poate cu un alt fotograf care are in spate o experienta de multi ani de zile. Cand esti la inceput de drum este usor sa te descurajezi cand privesti catre altii. insa daca iti vei vizualiza drumul tau, propriu, ai toate sansele sa reusesti.

 

Puteti gasi mai multe dintre lucrarile Cristinei si in social media, dar si pe website-ul proiectului oficial:

 

Instagram 

Website

Postarea urmatoare Postarea anterioara
Galerie imagini
Galerie imagini
Galerie imagini
Galerie imagini
Galerie imagini
Galerie imagini

Suport clienti Luni - Vineri 10:00 - 18:00/ Sambata-Duminica: Inchis

0314256991 office@photosetup.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!