Aparatura esentiala pentru a-ti crea propriul studio foto acasa

Aparatura esentiala pentru a-ti crea propriul studio foto acasa
Crearea propriului studio foto acasă ar putea să-ți dea mari bătăi de cap, mai ales dacă ești un fotograf la început de drum și nu ai o idee foarte clară despre ce aparatură ar trebui să-ți achiziționezi - avem însă pregătită pentru tine o listă cu echipamentele necesare pentru a-ți crea propriul studio acasă   Înainte de a te informa despre componentele acestei liste, asigură-te că nu-ți lipsesc următoarele aspecte: 
  • spațiu suficient în care să-ți desfășori activitatea 
  • lumină naturală pe o perioadă lungă a zilei
  • timp pentru întreg procesul de realizare a studioului 
  • și nu în ultimul timp, dorința de a realiza fotografie la nivel înalt!
 

Echipamente necesare construirii unui studio foto în propria casă:

 

1. Camera foto 

Primul și cel mai important lucru pe care vrei să-l achiziționezi atunci când te decizi că vrei să-ți construiești propriul studio foto acasă este o cameră foto performantă! Cel mai probabil deții deja un aparat foto, însă dacă acesta nu este suficient de avansat tehnologic pentru a-ți permite să practici fotografia la nivel înalt, acum ar fi momentul potrivit să cercetezi bine piața și să te informezi din timp despre variantele potrivite pentru un studio foto acasă.  Noi îți recomandăm să nu începi cu un aparat foarte scump, chiar dacă te atrag numeroasele funcții pe care le poate avea - îți garantăm că poți obține fotografii reușite și cu un aparat foto în bugetul tău, căci majoritatea efectelor pe care vei vrea să le obții în fotografiile tale le vei putea atinge prin restul echipamentelor din studiou și prin editarea ulterioară a fotografiilor.  Ca punct de plecare, o cameră DSLR la care poți modifica ușor setările în funcție de condițiile de fotografiere și la care poți adăuga orice obiectiv foto vrei tu, este perfectă!   

2. Obiectivul foto potrivit

Pentru a-ți alege obiectivul foto potrivit unui studio foto acasă, trebuie să te gândești foarte bine înainte ce vei vrea să fotografiezi aici - vei folosi studioul pentru a fotografia oameni, caz în care va trebui să te orientezi spre un obiectiv pentru portrete, sau vei folosi studioul pentru a fotografie de produs, caz în care îți va fi de ajutor un obiectiv wide?  

3. Carduri de memorie 

Oricât de mare ar fi un card de memorie, tuturor ni s-a întâmplat să rămânem fără spațiu chiar în momentul în care aveam cea mai mare nevoie de el! Sau, și mai rău, să îl rătăcim pe undeva atunci când facem transferul fișierelor! Așadar, asigură-te că ai mereu cel puțin un card de memorie de rezervă la dispoziție. Cardurile de memorie au devenit din ce în ce mai rapide în ceea ce privește vitezele de scriere și de citire, dar și din ce în ce mai accesibile din punct de vedere al prețurilor, așa că nu ezita să alegi unul performant, care să îți eficientizeze munca în studioului tău foto! 

4. Fundaluri foto

Într-un studio foto, piesa de rezistență este de multe ori fundalul alb care ajută la captarea luminii naturale în fotografie, creând în același timp un fundal fără imperfecțiuni pentru fotografia ta. Dacă vrei însă să îți explorezi creativitatea, vei avea cel mai probabil nevoie și de fundaluri foto culorate sau chiar de un fundal ChromaKey, care să îți permită să adaugi orice background vrei tu în post-producție. Pe lângă acestea, nu uita să îți achiziționezi și un suport pentru fundaluri foto - acesta te va ajuta să ai o suprafață de fundal netedă, fără cute, dar și să păstrezi într-o stare bună propriul fundal.

fundaluri foto

5. Trepied

În cazul fotografiei de studio, trepiedul este de mare ajutor pentru realizarea încadrării bune a fotografiei, dar și pentru a scăpa de blur-ul care apare de multe ori la fotografiile făcute din mână, atunci când lumina nu este optimă.
 
trepied foto de produs


PRO TIP: Dacă nu ești sigur cum să folosești corect un trepied, citește articolul nostru de pe blog, care te îndrumă în acest sens.   

6. Lumini foto

Chiar dacă primul pas în organizarea unui studio foto acasă este amenajarea lui în apropierea unui ferestre, nu tot timpul putem beneficia de o lumină naturală bună atunci când ținem o ședință foto. Tocmai de aceea, îți recomandăm să achiziționezi pentru început și un stativ cu lumină, care să-ți faciliteze realizarea unor fotografii luminoase, cărora nu trebuie să le dedici nici prea multă prelucrare foto. 

blituri foto


Lista de aparatură necesară pentru amenajarea unui studio foto în confortul casei tale poate fi optimizată în funcție de nevoile tale și în funcție de tipul de fotografie pe care vrei să-l abordezi. Pentru a te asigura că iei cele mai bune decizii când vine vorba de achiziționarea aparaturii, îți recomandăm să apelezi la ajutorul unor consilieri specializați în acest domeniu, iar pentru asta te așteptăm în showroom-ul Photosetup pentru a beneficia de îndrumarea necesară în acest sens!      
Postarea urmatoare

Suport clienti Luni - Vineri 10:00 - 18:00/ Sambata-Duminica: Inchis

0314256991 office@photosetup.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!