Lansare album foto TRANSSUBSTANTIA

Lansare album foto TRANSSUBSTANTIA

Lansare album foto TRANSSUBSTANTIA

Vă așteptam cu drag joi, 20 octombire 2022, ora 18:00, in showroom-ul Photosetup in cadrul lansarii la București a albumul de fotografie TRANSSUBSTANTIA semnat de Stefan Neagu.

Prezentarea albumului va fi facuta Cristina Ciocea.

Habent sua fata ... photographos

… o adaptare a celebrei expresii latine formulată de Terentianus Maurus, “Habent sua fata libellis”, bineînțeles. Și nu cred că am greși cu aceasta adaptare, fotografia găsindu-se pe aceeași axă, autor-mediu-receptor, precum cărțile și orice altă formă de comunicare artistică.
Din clipa în care o fotografie este expusă, argumentarea sau orice efort care ar avea scopul de a augmenta explicația au de multe ori doar rol decorativ. Sau cum ar spune fataliștii, “zarurile au fost aruncate” deja.
Ce este o fotografie bună? Expunere perfecta? Respectarea cu sfințenie a regulilor de compoziție, împrumutate din artele grafice? Ce înseamnă perfecțiunea?
Se spune că o fotografie este bună atunci când reușește să “ajungă” la privitor, îl “mișcă”, îi disturbă platitudinea confortului bazal. Interpretarea fotografiei este de cele mai multe ori tributară dispoziției și prejudecăților privitorului. Iar aici intervine calitatea de receptor a acestuia, cât de vunerabil este, cât de dispus este să primească în spațiul propriu ceea ce i se oferă. Psihiatrul Albert Rothenberg scria despre gândirea homospațială ca fiind conceperea activă a două sau mai multe entități distincte care ocupă același spațiu, concept care conduce la articularea unor noi identități. Asemenea microuniversului fotograf-fotografie se formează un al doilea microunivers, fotografie-privitor, unde rolul fotografului se va fi încheiat de mult.
Privitorul care rezonează cu fotografia întoarce emoția prin simplul gând de apreciere, astfel închizându-se cercul. Probabil aceasta este o fotografie perfectă.

 

Postarea urmatoare Postarea anterioara

Suport clienti Luni - Vineri 10:00 - 18:00/ Sambata-Duminica: Inchis

0314256991 office@photosetup.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!