Profil de fotograf: Lazar Adrian Catalin

Profil de fotograf: Lazar Adrian Catalin

Pasiunea lui Adrian pentru fotografie a aparut acum multi ani, chiar odata cu cea pentru calatorie, cand si-a dat seama ca experientele traite trebuie sa fie impartasite. Si ce mod mai bun de a transmite emotia unei trairi decat prin intermediul unei fotografii, nu-i asa? Desi pentru a realiza acele cadre fabuloase este nevoie de o sincronizare perfecta, Adrian nu se lasa descurajat si continua sa planifice si sa cerceteze inainte de a imortaliza. Mai multe despre Adrian Lazar puteti afla in urmatorul articol din seria “Profil de fotograf”.

 

Cum a aparut pasiunea pentru fotografie si cand s-a transformat in profesie?

 

L.A.: Pasiunea mea pentru fotografie a aparut odata cu pasiunea pentru calatorie, iar stimulul declansator a fost intr-o vacanta pe Matterhorn cu fratele meu mai mare (si el pasionat de fotografie), in anul 2008. Imi amintesc si acum emotia peisajul oferit de acel munte piramidal reflectat in apa rece a lacului Stellisee, mireasma florilor de munte, sunetul vantului alpin si acei nori neobisnuiti dintr-o dimineata de vara calduroasa. Acela a fost momentul cand am decis ca acele trairi trebuie impartasite si cu ceilalti. Din dorinta de a avea libertate deplina in creatie, am evitat sa profesez ca fotograf. Recent m-am inscris la Scoala Populara de Arte din Timisoara deoarece doresc sa imi completez si sa aprofundez cunostintele deja acumulate in domeniul fotografiei si videografiei.

 


Care sunt provocarile pe care le intampini cel mai des in cadrul proiectelor tale?

 

L.A.: Pentru genul de fotografie pe care il abordez eu (fotografia de peisaj urban la ora albastra), cred ca una din provocari este sincronizarea. Este nevoie de o planificare riguroasa pentru a fi mereu in locul potrivit, la momentul potrivit. De asemenea, este esential sa cercetezi in prealabil si sa te familiarizezi cu zona sau subiectul pe care vrei sa il fotografiezi ca mai apoi sa iti folosesti la maxim creativitatea pentru a reda totul intr-un mod personal, autentic.

 

Din punctul tau de vedere, ce reprezinta o fotografie buna?

 

L.A.: Hmm…buna intrebare! Dupa parerea mea, o fotografie buna nu se rezuma doar la corectitudinea tehnica, ci reuseste sa transmita privitorului emotia sau mesajul pe care fotograful a dorit sa le redea. O fotografie buna este cea care provoaca privitorul sa reflecteze, sa simta, transformand o simpla imagine intr-o experienta vizuala captivanta si memorabila.

 

Ce preferinte ai, ca gen de fotografie?

 

L.A.: Genul meu preferat de fotografie este chiar cel in care activez - fotografia de peisaj urban la ora albastra, dar imi cultiv si incerc sa imi depasesc conditia si in fotografia de peisaj natural, fotografia de portret, fotografia aeriana, wildlife, macro, close-up si chiar si cea conceptuala. De asemenea, admir si sper ca pe viitor sa practic si eu fotografia stradala si fotojurnalismul. 

 


Ce echipament foto utilizezi în prezent si de ce l-ai ales?

 

L.A.: In prezent utilizez un Canon EOS RP cu lentila EF 17-40mm si EF 70-200mm pentru peisaje, lentila EF 50 mm pentru portrete si lentila EF 100mm pentru fotografia macro, toate impreuna cu cateva trepiede foto de la Manfrotto. Am optat pentru aceste echipamente foto din mai multe motive: greutatea lor redusa, robustetea si rezistenta mare la uzura. Pentru fotografia aeriana folosesc o drona DJI Mini 2, care are doar 249 grame. Am ales-o pe aceasta pentru ca nu necesita foarte multe autorizatii pentru zbor, nici macar in zonele urbane.

 

Care sunt planurile tale de viitor în acest domeniu?

 

L.A.: In următorii ani imi doresc sa particip la cat mai multe concursuri de fotografie atat nationale cat si internationale. De asemenea, dupa cum am mai precizat, imi doresc sa ma indrept din ce in ce mai mult spre fotografia stradala si de journalism. Primii pasi au fost deja facuti, am inceput sa lucrez la un proiect care se va finaliza cu o expozitie (poate chiar si cu un album) cu fotografiile pe care le-am realizat in timpul sederii mele de 1 an in India, Nepal si Sri Lanka.

 

Un sfat pentru cei ce sunt la inceput de drum in domeniul fotografiei?

 

L.A.: Dincolo de cartile citite sau cursurile de foto urmate, practica este singurul lucru care te va educa cu adevarat in domeniul fotografiei. 


Pe Adrian il puteti urmari si in social media: Instagram, Facebook
Postarea urmatoare Postarea anterioara
Galerie imagini
Galerie imagini
Galerie imagini

Suport clienti Luni - Vineri 10:00 - 18:00/ Sambata-Duminica: Inchis

0314256991 office@photosetup.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!