Astfel, in data de 2 Mai, incepand cu ora 18:00, vom gazdui doua evenimente foarte interesante, in showroom-ul nostru (detaliile mai jos).
Photosetup Showroom / strada Uranus 98
Intrarea liberă (pe bază de formular)
2 mai 2022
18:00
STORYTELLING: URME PE ZĂPADĂ ȘI NISIP
-
Showcase
-
Gabriel Șerban(ROM)
-
Photosetup Showroom
19:00
MAKING OF: NĂSCUT ÎN UNDERGROUND / ATELIER & STORYTELLING
-
Showcase
-
George Mieluș & special guests(ROM)
-
Photosetup Showroom
-------
Storytelling: Urme pe zăpadă și nisip, Gabriel Șerban
-------
Storytelling și showcase pe baza cărții Urme pe zăpadă și nisip, publicată la editura Filos (2021).
La eveniment este disponibilă și cartea, iar autorul va oferi autografe.
Evenimentul pune accentul pe fotografia de călătorie, iar în mod special prezintă călătoriile descrise pe larg în cartea Urme pe zăpadă și nisip.
Paginile cărții transcriu foile caietelor de buzunar cu întâmplări care se-ntind de-a lungul a șapte ani și a nenumărați kilometri bătuți pe drumuri mai umblate sau nu, din Guiana Franceză, Islanda, Kenya, Indonezia și Peru.
Tablouri, povești cu animale, visele oamenilor de la capătul lumii, frânturi din limbile locurilor, istorie și credințe, mici crochiuri schițate pe fugă, pățanii ori pur și simplu întâlniri cu personaje de aiurea se amesteca într-un tot colorat și eclectic.
Pe cititor îl așteaptă un drum lung peste fluvii enorme, prin păduri arareori umblate, prin cătune de cîteva case sau peste savana însăși, pe creste de munte, pe mări calde pline de viață, dar și pe altele înghețate și austere, neîndurătoare cu noi, oamenii, după triburi îndepărtate, spre orașe uitate de vreme, temple de aur, reptile uriașe și ghețari pătați demult de cenușa vulcanilor.
Carte disponibilă aici: https://filospublishing.ro/.../urme-pe-zapada-si-nisip/
GABRIEL ȘERBAN (n. 1987, Câmpina). În locul natal, în orașul dintre păduri și râuri, s-a apropiat de natură de mic copil, în vreme ce locuința i-a devenit în cursul anilor o adevărată menajerie cu animale mai obișnuite sau nu. Termină studiile liceale la Colegiul Național Nicolae Grigorescu din Câmpina, iar mai apoi cochetează cu mai multe facultăți din capitală – Biologie, Etnologie, Psihologie - doar pentru a se hotărî în cele din urmă asupra Facultății de Limbi și Literaturi Străine, specializarea rusă-hindi, secția de orientalistică. Își urmează în paralel vocația în domeniul artelor plastice.
Este începutul primelor mari călătorii spre exotic, spre India, Egipt, Mexic. Scrie o licență pe tema literaturii indiene vechi și a mitologiei comparate, apoi urmează un masterat în cadrul aceleiași facultăți: Studii de Cultură Rusă. Își aprofundează cercetarea în domeniul prozei și picturii ruse de secol XIX. Refuză o carieră în spatele catedrei pentru a deveni grafician și visează în continuare către cele mai îndepărtate locuri care i-au captivat imaginația încă de când era copil. Descoperă atracția pentru fotografia de natură și de viață sălbatică, una care îl va însoți de acum pretutindeni.
Călătorește în Guiana Franceză, începe să colaboreze ca fotograf și scriitor cu National Geographic. Participă la concursuri și expoziții în ambele arte practicate - cea plastică și fotografică. Se întoarce în Africa, în Kenya de data asta, apoi revine în Asia, în Arhipelagul Indonezian, Islanda. Gândul îi zboară încă la junglele Americii de Sud, la Amazonia, așa că pleacă din nou peste ocean, în Peru. Scrie. Suma aventurilor lui de departe este publicată în jurnalul de călătorie „Urme pe zăpadă și nisip”.
Participarea la eveniment este gratuită, dar este necesară completarea unui formular de participare disponibil pe www.bucharestphotofest.ro/rsvp
Evenimentul face parte din programul ediției a VI-a (ediție reprogramată din octombrie 2021) a festivalul internațional de fotografie Bucharest Photofest, festival de fotografie ce se desfășoară între 1-8 mai 2022 la București și are ca temă centrală Rezistența.
-------
Making of: Născut în Underground, George Mieluș.
Invitați: Silviu Ruta și Ionuț Andrei (Dhope) - ambii fotografi și muzicieni
-------
Showcase pe baza albumului foto Născut în Underground, publicat la editura Filos (2021).
La eveniment este disponibil și albumul de fotografie, iar autorul va oferi autografe.
Născut în underground” nu este doar o colecție de fotografii înainte și după concert ale unor artiști din industria muzicală românească, ci este o documentare a emoției nevăzute atât a celor care pășesc pentru primele dăți pe scenă, cât și a celor care sunt obișnuiți deja cu ea, dar care au pornit din același underground. Acest album de fotografie surprinde trăirile artiștilor pe scenă, emoțiile pe care le au înainte de a urca pe scenă și relaxarea acestora după ce au încheiat actul artistic în fața publicului.
Majoritatea artiștilor cărora m-am adresat au fost încântați de idee și astfel am reușit să vă fac cunoscute sentimentele lor în momentele în care aceștia sunt în spatele scenei. După câțiva ani de lucru, documentarea cuprinde peste 50 de trupe ale muzicii underground.
În data de 2 mai 2022 vom discuta despre drumul parcurs pentru crearea acestui album foto, precum și despre fotografia de concert așa cum este ea văzută de Silviu Ruta si de Ionuț Andrei (Dhope), artiști care au fost parte din proiect și care sunt de asemenea și fotografi. Discuția este o oportunitate de a afla care este percepția celor care au fost în fața aparatului de fotografiat, precum și despre rezistența artiștilor independenți în timpul pandemiei.
Carte disponibilă aici: https://filospublishing.ro/.../produs/nascut-in-underground/
George Mieluș
Primul contact cu fotografia l-am avut în anul 2003, după terminarea liceului. Atunci, întrucât făceam parte din mișcarea Graffiti, mi-am dorit să fac cunoscută această artă și am creat unul dintre primele website-uri care promovează desenele realizate de grafferi români. Pentru a crea conținut, mi-am luat primul aparat și am început să fotografiez această artă urbană în București.
Am absolvit Colegiul Tehnic Media, profilul „Cameraman-Fotoreporter" în anul 2008, iar apoi am profesat ca operator imagine pe platourile televiziunilor de știri. În paralel, experimentam fotojurnalismul și fotografia de stradă fiind atras de geometria formelor arhitecturale, ori de atmosfera creată de oamenii care străbat orașele.
În anul 2011 am creat studioul ARTFEL pentru a realiza fotografii de modă și de portret creativ. Am preferat aceste stiluri deoarece mi-au permis să aduc în planul concretului schițe imaginare, să găsesc starea potrivită fiecărui model și să pot controla lumina. Tot atunci am început să lucrez cu diferite brand-uri din industria modei românești, să realizez fotografii de produs pentru platforme de e-commerce și fotografie de reclamă pentru clienți din afara țării.
În decembrie 2015 am început sa lucrez la un proiect foto, prin care documentam trăirile artiștilor înainte și după concert, pentru a evidenția ceea ce simt aceștia atunci când nu se mai află în fața fanilor. Am numit proiectul „Născut în Underground" deoarece acesta include majoritatea artiștilor care sunt reprezentativi culturii underground.
Participarea la eveniment este gratuită, dar este necesară completarea unui formular de participare disponibil pe www.bucharestphotofest.ro/rsvp
Evenimentul face parte din programul ediției a VI-a (ediție reprogramată din octombrie 2021) a festivalul internațional de fotografie Bucharest Photofest, festival de fotografie ce se desfășoară între 1-8 mai 2022 la București și are ca temă centrală Rezistența.
Programul complet pe www.bucharestphotofest.ro și pe www.fb.com/bucharestphotofest/events