Profil de fotograf: Adrian Luican

Profil de fotograf: Adrian Luican

Dorindu-si sa dezvolte un hobby, Adrian a ales fotografia, iar aceasta s-a dovedit a fi o alegere excelenta pentru ca, ceva ani mai tarziu avea sa-i devina si profesie. Una dintre provocarile cu care acesta se confrunta cel mai des este iluminarea slaba, dar si stabilirea unei conexiuni cu subiectul pentru a putea realiza o fotografie buna, o fotografie care spune o poveste. Mai multe despre Adrian Luican puteti afla in urmatorul articol din seria “Profil de fotograf”.

 

Cum a aparut pasiunea pentru fotografie si cand s-a transformat in profesie?

 

A.L.: Am descoperit pasiunea pentru arta fotografiei acum aproximativ 6 ani. La acea vreme, ma simteam captivat de monotonia vietii de zi cu zi si mi-am dorit sa-mi gasesc un hobby care sa-mi umple timpul liber. Fotografia mi s-a parut alegerea perfecta, fiind atras de ideea de a captura momente fugitive si a le transforma in opere de arta. In primii ani, am explorat fotografia de strada, care mi-a dezvoltat atentia pentru detalii si mi-a permis sa surprind esenta vietii urbane. Cu trecerea timpului, am facut tranzitia spre fotografia de portrete, iar in ultimele luni am reusit sa transform aceasta pasiune intr-o profesie.


Care sunt provocarile pe care le intampini cel mai des in cadrul proiectelor tale?

 

A.L.: Fiind ca lucrez foarte mult cu lumina naturala, una dintre provocarile majore cu care ma confrunt este fotografierea in conditii innorate. De asemenea, consider o provocare esentiala sa reusesc sa stabilesc o conexiune autentica si captivanta cu subiectul meu in momentul fotografierii. Aceasta detine o importanta deosebita pentru mine, intrucat imi propun sa surprind intotdeauna emotia si esenta fiecarui moment capturat.

 

Din punctul tau de vedere, ce reprezinta o fotografie buna?

 

A.L.: Din punctul meu de vedere, o fotografie buna spune o poveste. O poveste care nu mai tine cont de timp si spatiu atunci cand te uiti la ea.

 

Ce preferinte ai, ca gen de fotografie?

 

A.L.: In momentul de fata prefer sa fac portrete, dar fotografia de strada ramane prima dragoste. De aceea imi place sa calatoresc destul de mult, tocmai pentru a descoperi locuri noi.


Ce echipament foto utilizezi în prezent si de ce l-ai ales?

 

A.L.: In momentul de fata eu utilizez un Fuji X-T3 + Fujifilm 18mm f1.4 sau Fujifilm 16-55 f2.8 pentru fotografia de studio. Am ales Fuji deoarece mi-a design-ul vintage pe care il are si pentru culorile minunate pe care le scoate.

 

Care sunt planurile tale de viitor în acest domeniu?

 

A.L.: Imi doresc sa cunosc cat mai multe persoane si sa colaborez cu brand-uri cunoscute din Romania, dar si din strainatate. 

 

Un sfat pentru cei ce sunt la inceput de drum in domeniul fotografiei?

 

A.L.: Sfatul meu este acesta: Continua sa fotografiezi in fiecare zi si sa te gandesti mereu de ce te-ai apucat de fotografie si ce sentiment iti ofera. A, si inca ceva: Comparison is the thief of joy.
 

Pe Adrian il puteti gasi si in social media: Instagram, Portofoliu
Postarea urmatoare Postarea anterioara
Galerie imagini
Galerie imagini
Galerie imagini
Galerie imagini
Galerie imagini
Galerie imagini

Suport clienti Luni - Vineri 10:00 - 18:00/ Sambata-Duminica: Inchis

0314256991 office@photosetup.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!