Profil de fotograf: Alexandru Mihai

Profil de fotograf: Alexandru Mihai

Continuam seria “Profil de fotograf” cu Alexandru Mihai, un fotograf la inceput de drum, care reuseste sa imortalizeze cadre superbe. Pasiunea sa a inceput ca o pura intamplare, in timp ce fotografia cu telefonul mobil o furtuna. Cadrul a fost unul reusit chiar si folosindu-se de camera telefonului, asa ca decizia nu a intarziat sa apara - trebuia sa treaca la nivelul urmator! Astfel, a inceput sa experimenteze din ce in ce mai mult pana a ajuns in stadiul actual…si povestea nu se incheie aici. Afla mai multe despre Alexandru si despre pasiunea sa in cele ce urmeaza. 

 

Cum a aparut pasiunea pentru fotografie si cand s-a transformat in profesie?

 

A.M.: Pasiunea mea a aparut in vara anului 2019, cand am iesit intr-o seara cu telefonul pe terasa sa fotografiez furtuna care venea, iar in momentul in care am obtinut o fotografie reusita cu fulgerele, am zis ca trebuie neaparat sa trec la nivelul urmator si mi-am luat un aparat mirrorless budget. De atunci am inceput sa experimentez cu ce poate aparatul si tehnici noi pe care le descopeream facand research pe internet. Momentan fotografia pentru mine este doar un hobby, fiind student in anul 3 nu am timpul necesar de a fotografia evenimente lungi.


Care sunt provocarile pe care le intampini cel mai des in cadrul proiectelor tale?

 

A.M.: Una dintre cele mai mari provocari este gasirea de locatii noi in Bucuresti.

 

Din punctul tau de vedere, ce reprezinta o fotografie buna?

 

A.M.: Din punctul meu de vedere, o fotografie reusita este cea in care subiectul, locatia si lumina formeaza o compozitie reusita, chiar daca uneori subiectul poate fi unul foarte simplu.

 

Ce preferinte ai, ca gen de fotografie?

 

A.M.: Imi place foarte mult sa fotografiez masini, natura, peisaje si street.


Ce echipament foto utilizezi în prezent si de ce l-ai ales?

 

A.M.: In prezent folosesc un Sony A7 IV pe care l-am ales datorita rezolutiei bune, capacitatilor excelente in low light (imi place foarte mult sa fac poze seara) dar si compatibilitatea cu foarte multe obiective de diverse tipuri. Ca si obiective am un Tamron 28-75 f2.8 VXD G2, un Sigma 50mm f1.4 DG DN Art si un Sigma 100-400 DG DN OS C. Am ales aceste obiective deoarece imi permit sa fotografiez o varietate de subiecte (de la street la wildlife) in diverse conditii.

 

Care sunt planurile tale de viitor în acest domeniu?

 

A.M.: Momentan fotografia va ramane ca un hobby, dar poate in viitor voi face si niste cursuri profesionale si poate voi ajunge sa profesez in acest domeniu.

 

Un sfat pentru cei ce sunt la inceput de drum in domeniul fotografiei?


A.M.: Celor la inceput de drum le-as recomanda sa iasa prin zone apropiate si sa experimenteze cu aparatul lor cu diverse compozitii, setari si poate chiar sa revina in acelasi loc intr-un alt moment pentru a surprinde alte subiecte si conditii de iluminare. De asemenea, le recomand ca intr-o excursie sau vacanta sa isi ia camera si sa descopere prin prisma fotografiei locatii noi. Inca un sfat ar fi invatarea diverselor tehnici si stiluri facand research pe internet la fotografi cunoscuti.

Pe Alexandru il puteti urmari si in social media: Instagram
Postarea urmatoare Postarea anterioara
Galerie imagini
Galerie imagini
Galerie imagini
Galerie imagini
Galerie imagini
Galerie imagini

Suport clienti Luni - Vineri 10:00 - 18:00/ Sambata-Duminica: Inchis

0314256991 office@photosetup.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!