Romania Salbatica lanseaza Aplicatia pentru mobil

Romania Salbatica lanseaza Aplicatia pentru mobil
După 11 ani de producție 100% autohtona, proiectul Romania Salbatica s-a concretizat in 2021 într-unul dintre cele mai apreciate documentare din box-office-ul romanesc, cu peste 25.000 de spectatori, urmat in 2022 de lansarea unui making-of de aproape două ore despre provocarile nevazute din culisele acestor 11 ani, devenit la randul sau una din cele mai accesate productii din catalogul platformei TIFF Unlimited.

Iar acum aventura continua! 
Aplicația România Sălbatica, cel mai complet ghid despre natura tarii noastre, a fost lansata pe 21 martie, chiar de Ziua Internationala a Padurilor si poate fi descarcata din Google Play ai App Store.

Aplicatia Romania Salbatica a fost dezvoltata de Eventya, unul dintre cei mai importanti dezvoltatori de aplicatii mobile din Romînia si este pusa la dispozitie iubitorilor de natura in mod gratuit.

Aplicatia Romania Salbatica isi propune sa tina utilizatorii permanent conectati la natura si sa ii ajute sa inteleaga mai bine importanta biodiversitatii din tara noastra. Cu ajutorul ei natura Romaniei poate fi descoperita intr-un mod structurat pe regiuni: Muntii Carpati, padurile virgine, Dunarea si Delta, Marea Neagra sau regiunile biogeografice.

 

„Inca de la inceput ne-am dorit ca proiectul Romania Salbatica sa uneasca atat pasionatii de natura cat si ONG-urile de mediu sau administratiile de parcuri nationale si naturale intr-o platforma comuna. Am simtit mereu ca exista o ruptura de comunicare intre aceste segmente, nu din rea vointa, ci mai degraba din cauza unui limbaj diferit. Romania Salbatica a venit ca un ajutor, iar pe langa filmul documentar, albumul de fotografie si website-ul nostru, aplicatia va ajuta si mai mult la acest demers, deoarece aduce mai aproape natura de cei care o iubesc sau care lupta sa o protejeze. Ne-am dorit foarte tare sa cream aceasta punte de legatura intre biodiversitatea tarii noastre, uneori prezentata prea rigid si abstract, si cei care isi doresc sa o cunoasca prin pasi simpli si la indemana. in acelasi timp, ne dorim ca toate informatiile despre proiectele de mediu si conservare sa fie mult mai bine cunoscute de catre publicul larg, iar acesta este urmatorul aspect la care lucram.”, a declarat Dan Dinu, initiatorul proiectului Romania Salbatica.

 

Folosind aplicatia Romania Salbatica pasionatii de natura sau cei care vor sa cunoasca mai bine tainele ei, isi pot crea un cont in care sa salveze o lista  cu zone pe care doresc sa le viziteze si sa adauge evenimente naturale in calendar. in plus, au acces la sfaturi si recomandari despre toate aceste zone si trasee, la fotografii spectaculoase cu peisaje, fauna sau flora, realizate de membrii Forona (Organizatia Fotografilor de Natura din Romania), precum si la informatii complete despre parcurile nationale si naturale ale Romaniei, dar si despre alte arii naturale protejate.

„Oamenii au nevoie de natura pentru a putea supravietui si pentru a se putea dezvolta. Avem responsabilitatea morala de a conserva diversitatea vietii pe pamant. Dar, conservarea naturii nu este numai o problema de moralitate – este extrem de importanta pentru dezvoltarea umanitatii. Ne bucuram ca astazi exista aplicatia Romania Salbatica ce inglobeaza informatii, fotografii, documentare, filme si alte date relevante despre natura. WWF Romania sustine acest proiect in care natura Romaniei nu a fost niciodata mai accesibila si mai usor de inteles. impreuna, construim un viitor in care oamenii traiesc in armonie cu natura, asa cum e normal”, a declarat Orieta Hulea, director general WWF Romania.

 

Pana pe 27 martie documentarul Romania Salbatica poate fi urmarit in cadrul Washington DC Environmental Film Festival, a carui editie s-a desfasurat online (19 - 27 martie), pe o platforma de streaming. Documentarul a obtinut anul acesta si 5 nominalizari in cadrul Galei Premiilor GOPO care se va desfasura pe 19 aprilie: Cel mai bun documentar, Cea mai buna imagine, Cel mai bun sunet, Cea mai buna muzica originala si Cel mai bun debut.

 

Cei care vor sa vada Povestea Romania Salbatica, making-of-ul lansat anul acesta, il pot gasi disponibil in perioada urmatoare pe platforma TIFF Unlimited: https://unlimited.tiff.ro/products/povestea-romania-salbatica. Pretul unui bilet este de 3 USD + TVA, iar castigurile stranse din vizionare sunt folosite pentru a face posibila in continuare dezvoltarea resurselor pentru informarea si educarea publicului larg despre importanta conservarii biodiversitatii din tara noastra.

 

O alta forma prin care puteti sustine proiectul Romania Salbatica si dezvoltarea continua a portalului catre cele mai importante arii protejate ale Romaniei, este achizitionarea albumului foto realizat de Dan Dinu - peste 250 de pagini cu fotografii si informatii din parcurile nationale si naturale, plus alte arii protejate deosebite, si imagini cu majoritatea speciilor emblematice din Romania. Pana acum peste 600 de albume au fost donate in scoli si biblioteci din toata tara, cu ajutorul ONG-urilor si a comunitatii din spatele proiectului.

 

Documentarul Romania Salbatica a avut premiera mondiala in cadrul Festivalului International de Film Transilvania (TIFF), unde a castigat Premiul Publicului, iar apoi a fost prezent in mai multe festivaluri si evenimente de film din tara, unde a continuat sa umple salile si spatiile in aer liber si sa se bucure de o primire entuziasta si un public curios – TIFF Sibiu, Fagaras Fest, Serile Filmului Romanesc (Iasi), TIFF Brasov, Filmul de Piatra, Caravana TIFF (Timisoara, Tasnad, Targu Lapus), Cinelatino (Calarasi, Campina), Central European Film Festival (Timisoara), RowmaniaFest (Tulcea) si Alpin Film Festival (Brasov), unde a primit Premiul „Carpati”, oferit celui mai bun film de promovare a Muntilor Carpati.

Postarea urmatoare Postarea anterioara

Suport clienti Luni - Vineri 10:00 - 18:00/ Sambata-Duminica: Inchis

0314256991 office@photosetup.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!