Profil de fotograf: Claudia Jidovineantu

Profil de fotograf: Claudia Jidovineantu

Continuam urmatorul numar al seriei “Profil de fotograf” cu Claudia, o fotografă talentată ale a carei pasiune pentru fotografie a apărut în adolescență și s-a dezvoltat într-o carieră profesională uimitoare. Aventura sa în lumea fotografiei a fost aprinsă de nașterea fiului său, moment in care a realizat cât de important este să imortalizezi momentele și să surprinzi frumusețea vieții în fiecare cadru. În interviul nostru, Claudia își împărtășește viziunea despre ce înseamnă o fotografie bună, provocările cu care se confruntă și planurile sale de viitor în acest sector.

Cum a aparut pasiunea pentru fotografie si cand s-a transformat in profesie?
 

Claudia: Pasiunea mea pentru fotografie a incoltit in adolescenta, cand am inceput sa descopar frumusetea lumii prin obiectivul unei camere foto. Cu timpul, aceasta pasiune s-a dezvoltat intr-o adevarata obsesie pentru imortalizarea  momentelor si emotiilor cu care ma intalneam. Tranzitia mea catre meseria de fotograf nu a fost doar o schimbare de cariera, ci o calatorie emotionanta si personala, iar totul se datoreaza baietelului meu care a fost scanteia care a aprins pasiunea mea pentru aceasta arta captivanta. De cand l-am adus pe lume, fiecare clipa petrecuta alaturi de el a fost plina de bucurie si emotie si am inceput sa imi dau seama cat de important este sa imortalizezi acele momente, sa pastrezi amintiri vii si sa surprinzi frumusetea simpla a vietii in fiecare cadru. Astfel am realizat ca pot sa ajut si alti oameni sa isi scrie povestile si ca pot surprinde esenta fiecarui moment prin intermediul fotografiilor.
 

Care sunt provocarile pe care le intampini cel mai des in cadrul proiectelor tale?

 

Claudia: Una dintre cele mai mari provocari este sa surprind autenticitatea si emotia in fiecare fotografie, sa creez imagini care sa vorbeasca si sa emotioneze. De asemenea, gestionarea timpului si asteptarile clientilor este cruciala pentru a livra rezultatele dorite intr-un mod profesionist si satisfacator. 

 

Din punctul tau de vedere, ce reprezinta o fotografie buna?

 

Claudia: Pentru mine, o fotografie buna este aceea care nu doar infatiseaza subiectul, ci si transmite o poveste, o emotie sau o atmosfera. Lumina, compozitia si capacitatea de a surprinde momentul perfect sunt elemente esentiale in definirea unei fotografii de tablou.

 

Ce preferinte ai, ca gen de fotografie?

 

Claudia: Sunt pasionata de fotografia de studio in general, dar in mod deosebit de fotografia de nou-nascut, deoarece imi ofera oportunitatea de a crea amintiri care vor trece dincolo de timp, oferind familiilor posibilitatea de a retrai acele momente magice de fiecare data cand vor privi acele imagini. Este o responsabilitate si o binecuvantare sa fiu martorul acestor inceputuri, iar aceasta este una dintre marile mele pasiuni.


Ce echipament foto utilizezi în prezent si de ce l-ai ales?

 

Claudia: In prezent am doua camere foto de la Nikon pe care le folosesc cu obiective Sigma, mi se pare combinatia perfecta pentru ceea ce doresc sa obtin in studio. Cel mai des folosesc Nikon Z6II cu obiectivul Sigma 35 mm 1.4 si Sigma 24-70 mm 2.8, in functie de sedinta. 

 

Care sunt planurile tale de viitor în acest domeniu?

 

Claudia: In primul rand, imi doresc sa evoluez continuu ca fotograf, sa explorez noi tehnici, sa imbunatatesc abilitatile mele si sa aduc mereu ceva nou si inovator in munca mea. In acest sens, intentionez sa particip la workshop-uri, sa urmez cursuri si sa colaborez cu alti profesionisti din industrie pentru a-mi largi orizonturile si pentru a invata mereu din experientele lor. Pe langa propria mea dezvoltare, imi doresc sa impartasesc cunostintele si experienta mea cu alti fotografi aflati la inceput de drum. Vreau sa creez un mediu in care fiecare fotograf sa se simta sustinut si incurajat sa-si dezvolte abilitatile si sa-si atinga potentialul maxim.

 

Un sfat pentru cei ce sunt la inceput de drum in domeniul fotografiei?

 

Claudia: Cel mai important sfat pe care l-as oferi este sa experimentezi cat mai mult si sa nu iti fie teama sa iti urmezi pasiunea. Invata continuu, observa lucrarile altor fotografi, dar nu te compara niciodata, ci incearca sa dezvolti propria voce si propriul stil. Fii deschis la feedback si nu te descuraja de esecuri, ele sunt parte a procesului de invatare si crestere profesionala.

Claudia este o fotografa dedicata, ce a facut tranzitia de la o pasiune din adolescenta la o cariera profesionala in arta fotografiei. Confruntandu-se cu provocarile de zi cu zi, ea lupta sa capteze autenticitatea si emotia in fiecare cadru, in timp ce isi gestioneaza timpul si asteptarile clientilor. Din perspectiva ei, o fotografie buna transmite o poveste, o emotie sau o atmosfera, si reuseste sa tina totul in echilibru, de la lumina la compozitia in sine. Claudia alege echipamentul de care are nevoie pentru a produce cele mai bune imagini si are planuri ambitioase pentru viitor, inclusiv dorinta de a continua sa se dezvolte si de a ajuta si alti fotografi sa isi atinga potentialul. Prin perseverenta si pasiunea ei, Claudia ofera un exemplu inspirant pentru cei care sunt la inceput de drum in domeniul fotografiei. Pe ea o puteti urmari si pe alte platforme: Instagram, Facebook

Postarea urmatoare Postarea anterioara
Galerie imagini
Galerie imagini
Galerie imagini
Galerie imagini
Galerie imagini
Galerie imagini

Suport clienti Luni - Vineri 10:00 - 18:00/ Sambata-Duminica: Inchis

0314256991 office@photosetup.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!