Profil de fotograf: Cornelia Fotescu

Profil de fotograf: Cornelia Fotescu

Continuam seria “Profil de fotograf” cu Cornelia Fotescu, a carei pasiune pentru fotografie a inceput acum cativa ani, realizand diverse cadre cu ajutorul unui telefon. Din fericire, nu a ramas doar in acest stadiu, ci a perseverat, urmand cursuri in domeniu, dar si muncind pentru ca pasiunea sa devina profesie. Printre cele mai mari provocari pe care le intampina acum se numara fotografierea in lumina naturala, insa aceasta s-a adaptat destul de bine, invatand sa foloseasca setarile camerei foto in consecinta. Daca vreti sa aflati mai multe despre Cornelia, o puteti face in cele ce urmeaza. 

 

Cum a aparut pasiunea pentru fotografie si cand s-a transformat in profesie?

 

C.F.: Am inceput acum cativa ani cand am descoperit ca-mi place sa surprind diverse imagini folosindu-ma de telefon. Pasul urmator a fost inscrierea la Scoala de fotografie Avatar unde am invatat sa folosesc o camera foto si multe alte informatii  necesare pentru a obtine fotografii asa cum imi doream. Acesta a fost inceputul. Au urmat cativa ani in care am fotografiat mult, am gresit, am invatat, dar mereu cu toata bucuria pe care ti-o aduce aceasta pasiune.


Care sunt provocarile pe care le intampini cel mai des in cadrul proiectelor tale?

 

C.F.: Apar mereu provocari cand fotografiezi mai mult in lumina naturala. Am invatat sa iau lucrurile ca atare si sa-mi adaptez setarile si compozitiile in functie de ceea ce mi se ofera avand in vedere ca genul abordat este mai mult fotografia de peisaj. O alta provocare pentru mine este mereu felul in care imi fac compozitiile, cum abordez subiectul si cum il pun mai mult in valoare.

 

Din punctul tau de vedere, ce reprezinta o fotografie buna?

 

C.F.: O fotografie buna este aceea care genereaza emotii, uimire. Pun emotia pe primul loc, dar nu as neglija nici partea tehnica.

 

Ce preferinte ai, ca gen de fotografie?

 

C.F.: Pentru ca sunt o mare iubitoare de natura, cea mai mare parte dintre fotografiile mele sunt peisaje. Iubesc lumina calda a apusului si rasaritului care sunt momentele preferate ale zilei pentru a fotografia. Mai nou sunt atrasa si de fotografia de strada, un alt gen care in aparenta pare simplu, dar nu este deloc asa. 


Ce echipament foto utilizezi în prezent si de ce l-ai ales?

 

C.F.: Folosesc o camera Sony A7 II, alaturi de Sony FE 12-24 2.8 GM, Sony 90mm GM 2.8 macro, Tamron 28-200 2.8-5.6, Tamron 70-180 2.8.

 

Care sunt planurile tale de viitor în acest domeniu?

 

C.F.: Sunt mereu deschisa sa abordez si alte genuri pana il voi gasi pe acela care ma defineste in totalitate.In paralel cu fotografia de peisaj mi-am propus sa abordez mai mult si fotografia de strada si cea de portret. 

 

Un sfat pentru cei ce sunt la inceput de drum in domeniul fotografiei?

 

C.F.: Pentru ca in aceasta pasiune sau profesie suntem intr-un permanent proces de invatare, le recomand sa fotografieze, sa experimenteze cat mai mult. Sa urmeze pasii firesti in evolutia lor ca fotografi. Sa indrazneasca sa iasa din standarde si sa-si puna mereu amprenta personala pe imaginile obtinute. Sa fotografieze cu sufletul…

 

Pe Cornelia o puteti urmari si pe alte platforme: Instagram, Facebook

Postarea urmatoare Postarea anterioara
Galerie imagini
Galerie imagini
Galerie imagini
Galerie imagini
Galerie imagini
Galerie imagini

Suport clienti Luni - Vineri 10:00 - 18:00/ Sambata-Duminica: Inchis

0314256991 office@photosetup.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!