Profil de fotograf: Andra Cristea

Profil de fotograf: Andra Cristea

Inca de cand era mica Andra developa fotografiile, alaturi de tatal ei, intr-o camera obscura improvizata. De atunci, fotografia a ramas in sufletul sau si desi a studiat alte elemente artistice, s-a intors inapoi la “cea dintai dragoste” si a facut din aceasta o pasiune. Drumul in sine a fost vazut ca o provocare pentru Andra, insa nu s-a lasat, iar acum se bucura de cariera sa din plin! Ii place sa impartaseasca cunostintele sale, asa ca organizeaza ocazional sedinte de mentorat pentru cei dornici. Mai multe despre Andra Cristea puteti afla in urmatorul articol al seriei “Profil de fotograf”. 

 

Cum a aparut pasiunea pentru fotografie si cand s-a transformat in profesie?

 

A.C.: Pasiunea a aparut inca din copilarie, cand tatal nostru transforma baia in camera obscura, iar noi stateam sa developam filme. Cu toate acestea, in liceu am descoperit fotografia de arta si mi s-au deschis alte orizonturi. La universitatea de arta, tocmai se infiintase sectia de fotografie, insa m-am decis sa continui cu pictura, astfel ca fotografia a ramas mereu acolo, ca o dragoste neconsumata.


Care sunt provocarile pe care le intampini cel mai des in cadrul proiectelor tale?

 

A.C.: Initial, am vazut ca o provocare faptul ca trebuie sa evoluez, sa invat atatea domenii noi legate de afacerea de fotografie, vanzari, marketing, relationarea cu clientii si psihologia lor. Cu toate acestea, pe parcurs, am inceput sa imi placa si m-am inconjurat de mentori valorosi de la care invat in mod constant.

 

Din punctul tau de vedere, ce reprezinta o fotografie buna?

 

A.C.: Faptul ca am studiat arta peste 15 ani intr-un mod clasic nu ma lasa sa nu am acele limitari legate de compozitie, lumina, culoare si tonalitate, asa ca le urmaresc inconstient. Totusi, imaginea care ma face sa tresar este strans legata de poveste, senzatie si sentimentele care ies din acel cadru, si bineinteles ca acestea sunt cele mai greu de realizat.

 

Ce preferinte ai, ca gen de fotografie?

 

A.C.: Fotografia documentara, chiar daca este total diferita de ceea ce eu fotografiez, ma face sa raman zeci de minute in fata ei si sa ma minunez de cat de puternica este.


Ce echipament foto utilizezi în prezent si de ce l-ai ales?

 

A.C.: Am inceput cu Nikon, iar de un an am trecut la Sony. Detaliile pe care Sony le surprinde sunt incredibile. In studio, folosesc exclusiv lumina de blitz, iar din punctul meu de vedere, aici se afla magia mea. Folosesc Elinchrom si Godox.

 

Care sunt planurile tale de viitor în acest domeniu?

 

A.C.: Imi place foarte mult sa impartasesc din tot ceea ce am invatat, asa ca organizez sedinte de mentorat in care doresc sa investesc in viitor pentru a le structura mai diferentiat.

 

Un sfat pentru cei ce sunt la inceput de drum in domeniul fotografiei?

 

A.C.: Fotografia si, in general, orice domeniu creativ sunt inselatoare. Avem impresia ca un talent sau o pasiune sunt suficiente pentru a putea dezvolta un business, dar nu ne dam seama ca ele trebuie insotite de mult mai multe abilitati pentru a genera profit pe termen lung; altfel, bineinteles, le putem face doar ca hobby. Primul sfat este sa-ti gasesti un mentor. Nimeni in acest moment nu mai reinventeaza roata. Stilul tau se va dezvolta mult mai tarziu, dar la inceput trebuie sa ai aparatul ca o extensie a mainii, sa-l explorezi in orice mediu, in orice tip de lumina si in orice stil de fotografie.

 

Pe Andra o puteti urmari si pe alte platforme: Instagram, FacebookWebsite

Postarea urmatoare Postarea anterioara
Galerie imagini
Galerie imagini
Galerie imagini
Galerie imagini
Galerie imagini
Galerie imagini

Suport clienti Luni - Vineri 10:00 - 18:00/ Sambata-Duminica: Inchis

0314256991 office@photosetup.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!