Profil de fotograf: Borcoman Dinu

Profil de fotograf: Borcoman Dinu

Seria “Profil de fotograf” continua cu Borcoman Dinu, a carui pasiune a fost transmisa de la mama sa, inca de cand acesta era mic. Mai apoi, a continuat sa se perfectioneze prin diverse activitati, dar si prin socializarea cu oameni ce impartaseau aceeasi pasiune, pana a reusit sa ajunga in punctul in care este astazi. Una dintre cele mai mari provocari din punctul sau de vedere este lipsa de motivatie care poate aparea in cazul oricarui fotograf la un moment dat, dar care poate fi depasita atunci cand ai ambitie si vointa. Daca v-am facut curiosi, puteti afla mai multe despre acesta in cele ce urmeaza. 

 

Cum a aparut pasiunea pentru fotografie si cand s-a transformat in profesie?

 

B.D.: Pasiunea mea pentru fotografie a aparut de la mama mea, cand eram mic. La o aniversare de-a ei, a primit cadou de la rude un Canon 1100D pe care, totusi, eu l-am folosit mai mult decat ea. Debutul meu in profesia de fotograf a avut efectul ,,bulgarelui de zapada''. Prin workshop-uri, prin legarea de prietenii noi din domeniu, si prin invatarea constanta, am reusit sa imi perfectionez tot ce inseamna tehnica, creativitate, originalitate si unicitate. 


Care sunt provocarile pe care le intampini cel mai des in cadrul proiectelor tale?

 

B.D.: Fiecare fotograf la inceput, dupa parerea mea, trece printr-o perioada pe care nu ai cum sa o eviti. La un moment dat, lipsa de motivatie poate sa te traga in jos din diferite motive. Important este sa poti pune piciorul in prag atunci cand simti ca nu mai poti si sa iti gasesti surse de inspiratie prin oamenii din jurul tau. Mai pe scurt, uneori ii greu, da' merita.

 

Din punctul tau de vedere, ce reprezinta o fotografie buna?

 

B.D.: O fotografie buna trebuie sa iasa in evidenta. Pentru a avea magia pe care toti dorim sa o capturam prin munca noastra trebuie sa cauti momente dinamice, chiar explozive. Ai nevoie de un nivel destul de avansat de editare foto si trebuie sa stii ce echipament trebuie sa folosesti, indiferent de factorii externi care te pot bruia. 

 

Ce preferinte ai, ca gen de fotografie?

 

B.D.: La inceputul carierei am facut evenimente. In acel ecosistem de stres imbibat cu munca propriu-zisa ai posibilitatea sa te dezvolti extrem de mult. Din acest motiv, acum, dupa multi ani, am decis sa iau un drum mai ,,light''. Incerc sa caut proiecte care ma pot avantaja si care totusi pun si putina presiune pe mine. Imi place sa ma etichetez ca fiind un creative ,,powerhouse''. Acel individ pe care il pui sa faca ceva, iar el o face. Momentan iubesc cel mai mult sa imi imaginez o anumita fotografie si sa o recreez in viata reala, iar in acest mod am reusit sa produc cadre extraordinare. Pentru a inchide aceasta paranteza semnificativa, mai pe scurt, am sa insirui cam tot ce fac eu: fotografie de evenimente, corporate, fashion, portret, landscapes, urban, astrofotografie, sau planespotting.


Ce echipament foto utilizezi în prezent si de ce l-ai ales?

 

B.D.: Momentan, my go to setup pe care ma pot baza fara nicio problema este format dintr-un Canon EOS R cu un EF 16-35mm F/4 ''L'' IS USM. Iubesc acest combo la nebunie. Dar desigur, detin si un telephoto, un nifty fifty si un 85mm.

 

Care sunt planurile tale de viitor în acest domeniu?

 

B.D.: Cum m-am mutat de la Brasov la Bucuresti, unde aveam niste prieteni deja facuti din trecut, am o mare posibilitate sa ma dezvolt si mai mult. Acum am in plan sa imi fac un setup nou, tot de la Canon. Mai precis, un EOS R3 in combo cu RF 28-70mm F/2 L USM-ul. ''Big things are coming'', cum imi place mie sa spun.

 

Un sfat pentru cei ce sunt la inceput de drum in domeniul fotografiei?

B.D.:
Incearca sa stapanesti mereu aparatul folosind modul manual, cauta lumina buna sau daca nu poti face asta, genereaz-o tu, mergi mereu la workshop-uri sa iti faci prieteni noi, si cel mai important, sa nu te lasi niciodata daca asta simti ca este chemarea ta. Totusi, daca pot sa mai fiu specific pentru ultima data, am sa va impartasesc ce faceam eu in timpul liceului si in timpul facultatii. Imi luam rucsacul foto cu mine, imi puneam muzica mea preferata in casti, si nu ma intorceam pana nu aveam o fotografie de care sa fiu foarte mandru. Eram doar eu, muzica si aparatul. Ah, si sa nu uit, indrazniti. Indrazniti sa aveti putin curaj in voi. Munca de fotograf iti poate oferi un avantaj imens de a fi rebel. Eu ieseam sa fotografiez stelele sau sa fac fotografie urbana in timp ce era ceata la 3-4 dimineata. Sfatul meu? Luat' aparatu' de gat, puneti-va muzica aia misto in casti, si dat' bataie noaptea tarziu pe strazi. ;)

 

Pe Dinu il puteti urmari si in social media: Instagram, Website

Postarea urmatoare Postarea anterioara
Galerie imagini
Galerie imagini
Galerie imagini
Galerie imagini
Galerie imagini
Galerie imagini

Suport clienti Luni - Vineri 10:00 - 18:00/ Sambata-Duminica: Inchis

0314256991 office@photosetup.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!