Profil de fotograf: Gabriela Ilie

Profil de fotograf: Gabriela Ilie

Pasiunea pentru fotografie a Gabrielei a rasarit odata cu primul sau aparat foto, ajungand ca, dupa cativa ani sa se transforme si in profesie. Pasiunea care, dupa cum chiar aceasta spune, reuseste sa o implineasca, mai ales atunci cand reuseste sa surprinda diverse emorii si trairi. Printre provocarile pe care le intampina se numara reticenta participantilor, de care incearca intotdeauna sa ii faca sa scape pentru a obtine fotografii reusite, in care oamenii sa se simta liberi. Mai multe despre Gabriela si pasiunea sa puteti afla in urmatorul articol din seria “Profil de fotograf”.

 

Cum a aparut pasiunea pentru fotografie si cand s-a transformat in profesie?

 

G.I.: Pasiunea pentru fotografie a rasarit intr-un mod cat se poate de clasic, atunci cand am primit primul aparat foto, la 14 ani. S-a transformat in profesie in 2019, atunci cand mi-am dat seama cat de mult ma implineste sa surprind emotii, trairi si stari prin care trec cei din jurul meu. Mai mult, am continuat pentru ca am simtit constant ca fotografiile mele aduc bucurie si dau incredere celor surprinsi in cadrele mele.


Care sunt provocarile pe care le intampini cel mai des in cadrul proiectelor tale?

 

G.I.: La inceputul unui proiect/unei sedinte foto exista intotdeauna un strop de reticenta din partea protagonistului, din cauza acestei preconceptii cum ca trebuie sa te prezinti la 4 ace, sa zambesti cat mai mult si sa stii cum sa stai la poza ca sa iasa totul bine. Eu, insa, insist pe faptul ca este un safe space. Poti sa fii oricum, sa simti ce vrei si sa stai cum vrei. Intr-un cuvant, cea mai mare provocare si, in acelasi timp, reusita, este sa il fac pe omul din fata mea sa se simta 100% liber. 

 

Din punctul tau de vedere, ce reprezinta o fotografie buna?

 

G.I.: O fotografie buna este aceea care exprima un sentiment, care iti ramane pe retina si in minte. Acea fotografie in care omul a avut incredere, a fost vulberabil si s-a simtit liber.

 

Ce preferinte ai, ca gen de fotografie?

 

G.I.: Fotografia de portret este favorita mea.


Ce echipament foto utilizezi în prezent si de ce l-ai ales?

 

G.I.: Folosesc Sony Alpha 7 II si l-am ales pentru acuratetea cu care ma ajuta sa surprind detaliile cadrului si trasaturile fetei.

 

Care sunt planurile tale de viitor în acest domeniu?

 

G.I.: Doresc sa construiesc un spatiu cu multa culoare, decoruri cat se poate de abstracte dar si simplitatea detaliilor mici, in care oamenii sa paseasca deschisi, increzatori si cu un pic de nebunie.

 

Un sfat pentru cei ce sunt la inceput de drum in domeniul fotografiei?
 

G.I.: Incearca toate ideile care iti vin in minte, fotografiaza tot ce te reprezinta. Nu trebuie sa rezonezi cu toata lumea pentru ca nu toti vor rezona cu stilul tau si e ok. Pune multe intrebari celor mai experimentati decat tine si acumuleaza, dar nu uita de filtrul propriu.


Pe Gabriela o puteti urmari si in social media: Instagram, Portofoliu
Postarea urmatoare Postarea anterioara
Galerie imagini
Galerie imagini
Galerie imagini
Galerie imagini
Galerie imagini
Galerie imagini

Suport clienti Luni - Vineri 10:00 - 18:00/ Sambata-Duminica: Inchis

0314256991 office@photosetup.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!