Profil de fotograf: Crina Popescu

Profil de fotograf: Crina Popescu
Crina Popescu este un creator digital ce ne-a atras atentia cu fotografiile realizate si astfel, ne-am propus sa o cunoastem mai bine intr-un concept denumit simbolic Profil de Fotograf.
Iata mai jos cateva intrebari la care Crina Popescu a avut amabilitatea si placerea de a ne raspunde.
 

Cum a aparut pasiunea ta pentru fotografie?

C.P.:  Pasiunea mea pentru fotografie a inceput in perioada in care imi doream sa fiu model. Am mers la cateva sedinte foto si m-a interesat mai mult ce face fotograful decat activitatea de model in sine.
Cum aseza fotograful, lumina? De ce avea atat de mult echipament? Atatea De ce-uri…
Si mai mult m-a fascinat puterea de a da viata unui concept creativ. Asta m-a motivat cel mai mult sa-mi dobandesc skill-ul tehnic. Am stiut ca doar asa pot transpune in realitate ceea ce imi imaginez. Vizualizam inca din adolescenta tot felul de lucruri pe care le simteam blocate in imaginatie. Transpunerea ideilor in realitatea a venit ca o eliberare. In sfarsit am dobandit linistea.
Astfel a inceput drumul meu. Hotarata sa invat orice pentru a ma putea exprima in imagini, de preferabil high-end, cu scopul final de a fi  printate in campanii comerciale.

Cand s-a transformat pasiunea pentru fotografie, in profesie?

C.P.:  Pasiunea pentru fotografie s-a transformat in profesie in mai putin de 1 an. M-am hotarat sa ma duc la un curs de fotografie si in acelasi timp imi construiam propriul studio - Clar Visator Studio.   A fost momentul in care am hotarat ca imi voi urma visul cu orice pret. Pentru acest proiect nu a existat niciodata posibilitatea unui esec. Am acceptat doar mai multa munca, mai multe investitii in perfectionare si performanta… mai multe sacrificii dar sub nicio forma esec.


Care sunt proiectele cele mai indragite?

C.P: Campaniile mele preferate sunt alaturi de brandurile de beauty si fashion. Cu supermodele si concepte care te fac sa te intrebi ‘Cum a facut-o?’
Printre clientii mei preferati sunt myGeisha, Wella, Sheika, ING si Microsoft.


Ce provocari ai in proiectele tale?

C.P.: Prima provocare este interactiunea cu clientul. Sa intelegi cu adevarat ce isi doreste clientul ca sa-i indeplinesti visul. Unii stiu exact ce vor iar altii sunt nehotarati. Este esential sa-ti stabilesti targetul inaintea sedintei foto. Nimic fara planificare. 
A doua mare provocare este cea tehnica. Sa tii pasul cu tehnologia si sa nu te opresti niciodata din invatat. Atunci cand simti ca ai facut un super proiect tine minte ca - Poti mai mult.
 

Ce preferinte ai ca gen de fotografie?

C.P.: Am incercat sa fac din toate. De la fotografie de familie pana la evenimente. Trebuia sa explorez toate posibilitatile ca sa-mi dau seama ce iubesc cel mai mult.
M-am oprit la fotografia comerciala, de produs. Pentru mine, cu cat are mai multe reflexii cu atat mai bine. 

Ce echipament ai si de ce il preferi:

C.P.: Camera mea - eu ii spun ‘a doua pereche de ochi’ este Sony A1. Pe langa el il am pe vechiul Sony A7RIII, de rezerva. Ca obiective - capul familiei este Sigma 85mm f1.4 si 35mm f.1.8. Apoi cel bun la toate - Sigma 24-70 f.2.8 - nu ne putem desparti niciodata. Apoi stapanul portretelor de studio si fotografiei de produs - CarlZeiss - Macro 90mm, f.2.8 - nu se poate fara el.

Ce planuri de viitor, ai?

C.P.:  Cel mai mare plan de viitor in momentul acesta este un nou studio. Pe langa asta, urmeaza sa lansez un nou Masterclass, de data aceasta pentru editare creativa. In Romania, in momentul acesta, simt ca se poate mult mai mult. Fotografii isi pot duce munca la urmatorul nivel cu ajutorul editarii. 

Primul Masterclass pe care l-am lansat a fost acum 3 ani. Acesta este 1 la 1, dedicat nevoilor individuale ale fiecarui fotograf.  2 zile de creativitate in studio, cu o parte introductiva -  teoretica - iar restul 100% practica.  Tu alegi subiectul si cum vrei sa arate rezultatele iar in doua zile le facem sa se intample.

Crina Popescu - Clar Visator Studio.
Website:  www.crinapopescu.me
Instagram: 
https://www.instagram.com/crina.popescu/
 

Postarea urmatoare
Galerie imagini
Galerie imagini
Galerie imagini
Galerie imagini
Galerie imagini
Galerie imagini

Suport clienti Luni - Vineri 10:00 - 18:00/ Sambata-Duminica: Inchis

0314256991 office@photosetup.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!