Profil de fotograf: Cristina Venedict

Profil de fotograf: Cristina Venedict

Continuam seria “Profil de fotograf” cu Cristina Venedict, o tanara fotografa extrem de talentata si pasionata! Desi pasiunea pentru fotografie a aparut intr-un mod destul de neasteptat pentru Cristina, aceasta s-a transformat in ceva mult mai maret. Noi am avut ocazia sa aflam mai multe despre ea si dorim sa impartasim si cu voi aceste informatii.


Cum a aparut pasiunea pentru fotografie si cand s-a transformat in profesie?

C.V.: Am terminat un liceu de arta, sectia “pictura monumentala”, apoi m-am indreptat spre psihologie. Dupa terminarea facultatii, incepusem sa lucrez la un ONG, dar simteam ca locul meu nu e acolo. Momentul descoperirii fotografiei a fost simpatic. Eram la calculator, vorbeam cu o buna prietena din Iasi si, la un moment dat, mi-a trimis un link cu o fotografie care mi-a placut foarte mult. Am ramas profund marcata si am simtit in acel moment ca trebuie sa ma exprim prin imagine.


Care sunt provocarile pe care le intampini cel mai des in cadrul proiectelor tale?

C.V.: In cadrul proiectelor de fotografie, provocările pot fi diverse, de la găsirea iluminării potrivite la gestionarea timpului și a resurselor. De asemenea, respectarea deadline-urilor poate fi o provocare majoră.

 

Din punctul tau de vedere, ce reprezinta o fotografie buna?
 

C.V.: Sunt deschisa la posibilitatea ca o fotografie sa-mi placa in mod neasteptat, fara a avea o judecata preconceputa. Este posibil sa fiu atrasa de imperfectiunile ei, de cromatica folosita, de compozitie sau de emotia pe care o transmite.

 

Ce preferinte ai, ca gen de fotografie?

C.V.: Marea mea pasiune este legata de oameni, ceea ce ma determina sa ador fotografia de portret, fineart si fotografia de strada.



Ce echipament foto utilizezi în prezent si de ce l-ai ales?

C.V.: In prezent, tehnologia a facut posibil ca oricine să poată face fotografii de inalta calitate, indiferent de echipamentul pe care il detine. In calitate de fotograf, am cautat intotdeauna cele mai bune instrumente pentru a obtine cele mai bune rezultate. Momentan folosesc modelele XT3 si XT4, impreuna cu obiectivele foto de la Lensbaby, dar si un format mediu Fujifilm GFX 50S II, in studio. Cu toate acestea, trebuie sa recunosc ca telefonul meu Xiaomi a devenit un instrument de fotografiere indispensabil pentru mine. În unele situatii, este mai convenabil si mai rapid sa folosesc telefonul pentru a captura momente de neuitat. Recent, am realizat cateva proiecte interesante cu telefonul. Mi se pare ca imi da o mai mare libertate de miscare iar lentila wide a aparatului face mai usora interactiunea cu persoana fotografiata.



Care sunt planurile tale de viitor în acest domeniu?

C.V.: Sa continui cu aceeasi pasiune ca la inceput, sa nu uit sa ma joc si sa nu ma limitez.

 

Un sfat pentru cei ce sunt la inceput de drum in domeniul fotografiei?

C.V.: Sa fotografieze cat mai mult , sa se joace, sa experimenteze si sa nu-si ingradeasca imaginatia.



Pe Cristina o puteti urmari si pe paginile de social media

Instagram
Facebook
Behance

Postarea urmatoare Postarea anterioara
Galerie imagini
Galerie imagini
Galerie imagini
Galerie imagini
Galerie imagini
Galerie imagini

Suport clienti Luni - Vineri 10:00 - 18:00/ Sambata-Duminica: Inchis

0314256991 office@photosetup.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!