Profil de fotograf: Alin Avram

Profil de fotograf: Alin Avram

Alin este pasionat de fotografie inca din copilarie, mostenind aceasta pasiune de la tatal sau. Fotografiile sale superbe ne-au atras atentia si totodata, ne-au starnit curiozitatea de a afla mai multe despre omul din spatele camerei. Astfel, in cele ce urmeaza, va lasam sa il descoperiti pe Alin Avram, prin rubrica noastra speciala “Profil de fotograf”. 

 

Cum a aparut pasiunea pentru fotografie si cand s-a transformat in profesie?

A.A.: Pasiunea pentru fotografie pot sa spun ca este mostenita in mare parte de la tatal meu. Am realizat ca imi place sa fotografiez inca de cand eram copil, la vremea aceea castigasem un aparat foto pe film - de unica folosinta - la o campanie a unei companii care producea cornuri cu ciocolata. Dupa ce am 'stricat' acest aparat, m-am apucat sa exploatez aparatul familiei.

2016 este anul in care am achizitionat primul DSLR (Nikon D610) si am explorat manualul aparatului. Totusi, intalneam termeni care nu imi erau foarte cunoscuti, asadar m-am apucat de studiu (teoretic si pe teren). Mai tarziu, prin 2019 am urmat niste cursuri de fotografie iar de atunci pot sa spun ca am inceput sa fotografiez in adevaratul sens al cuvantului.

 


Care sunt provocarile pe care le intampini cel mai des in cadrul proiectelor tale?

A.A.: La inceput, principala provocare pentru mine a fost vremea fiindca ramaneam dezamagit cand nu aveam conditii favorabile pentru a fotografia ceea ce imi doream. Asta nu a durat mult, realizand ca eu de fapt chiar am rabdarea necesara pentru a astepta in ploaie sau in frig pentru o raza de lumina. Si asta imi place foarte mult acum: necunoscutul si 'alergatul dupa lumina buna'. In prezent, incerc sa scot tot ce e mai bun din conditiile curente. Era o vorba...'Fa rai din ce n-ai', asa ca provocarea de acum este sa incerc sa gasesc compozitii interesante acolo unde ochiul nu le vede instinctiv. (Challenge accepted!)

 

Din punctul tau de vedere, ce reprezinta o fotografie buna?

A.A.: Lasand la o parte tehnicile de compozitie si regulile din domeniul fotografiei, care daca sunt implinite, in general constituie o fotografie reusita, consider ca o fotografie este buna atunci cand iti capteaza atentia mai mult de cateva secunde. Acele secunde sunt cele in care ochii iti sunt automat plimbati prin imaginea care te face sa simti actiunea sau atmosfera din captura respectiva.

 

Ce preferinte ai, ca gen de fotografie?

A.A.: Desi am explorat si fotografia de portret si de eveniment, cochetez cel mai mult cu fotografia de peisaj.


Ce echipament foto utilizezi în prezent si de ce l-ai ales?

A.A.: Folosesc un Nikon D750 si Nikon Z6II cu diverse obiective de la Nikon si Sigma. De ce l-am ales? Grea intrebare...Sa spunem ca imi place combinatia negru-galben.

 

Care sunt planurile tale de viitor în acest domeniu?

A.A.: Sa calatoresc in tara ori in afara granitelor si peste timp, sa ma uit la lucrarile mele cu mandrie. De ce nu, in viitor, sa organizez si o expozitie.

 

Un sfat pentru cei ce sunt la inceput de drum in domeniul fotografiei?

A.A.: Sa caute tot mai mult lucruri pe care sa le imbunatateasca. Nu e niciodata prea tarziu sa inveti ceva nou.

 

Pe Alin il puteti urmari si in social media sau pe website-ul oficial: Instagram Facebook Website

Postarea urmatoare Postarea anterioara
Galerie imagini
Galerie imagini
Galerie imagini

Suport clienti Luni - Vineri 10:00 - 18:00/ Sambata-Duminica: Inchis

0314256991 office@photosetup.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!