Profil de fotograf: Hanna Anches

Profil de fotograf: Hanna Anches

Pasiunea Hannei pentru fotografie a inceput inca din copilarie si desi pentru o perioada a abandonat ideea de a deveni fotograf, a revenit curand la pasiunea care i-a ramas in inima - si foarte bine a facut! Acum ne putem bucura de capturile sale superbe, profesioniste si pline de creativitate. Despre cum a inceput drumul fotografiei pentru Hanna, dar si despre planurile sale de viitor puteti afla in urmatorul articol din rubrica “Profil de fotograf”. 

 

Cum a aparut pasiunea pentru fotografie si cand s-a transformat in profesie?

H.F.: Pasiunea pentru fotografie mi-a fost insuflata de fapt de tatal meu, de cand eram mica. Imi amintesc cat de fascinata eram de peliculele foto / video cu care lucra tatal meu si fotografiile pe care le developa in camera obscura improvizata in baia din micul nostru apartament. Intotdeauna am fost atrasa de acest domeniu artistic, insa cei din jurul meu ma incurajau sa imi aleg „o meserie de viitor”, asadar abandonasem ideea de a deveni fotograf o perioada. Insa anumite intamplari din viata m-au readus inapoi pe acest drum al fotografiei. Cu toate ca aveam un job destul de bine platit, ceva lipsea… Lipsea acea placere pentru ceea ce faceam zi de zi, lipsea satisfactia profesionala de fapt. Asa ca in 2016 mi-am cumparat prima mea camera foto serioasa, un Nikon D5300, si de atunci camera foto a devenit „extensia mainii mele drepte".

 


Care sunt provocarile pe care le intampini cel mai des in cadrul proiectelor tale?

H.F.: Interacțiunea cu clientul și crearea fotografiilor la care ei visează este o provocare. Nu de puține ori mi s-a intamplat sa fiu contactată de persoane care solicită o sedinta foto, insa fara sa stie de fapt ce fel de sedinta foto isi doresc. Așadar ca fotograf trebuie sa imi dedic putin timp înainte si sa imi cunosc mai bine clientii, după care să vin cu propuneri. Este de asemenea foarte important sa stii sa vorbesti cu oamenii si sa ai o mare rabdare cu ei (calitati pe care le-am dezvoltat de când practic această meserie), mai ales cu clientii dificili, chiar si după ce colaborarea efectiva s-a încheiat.

 

Din punctul tau de vedere, ce reprezinta o fotografie buna?

H.F.: Ca de obicei in arta, raspunsul la aceasta intrebare va fi unul subiectiv, de fapt fotografia in general este subiectiva. Din punctul meu de vedere o fotografie buna nu va avea nevoie sa fie explicata, nu va avea nevoie de un context pentru a putea fi inteleasa. Atentia la detalii este de asemenea foarte importanta pentru mine, de aceea acord mare atentie la imbracamintea subiectului din fotografiile mele, la accesoriile pe care le folosesc, la decor si nu in ultimul rand la posing. Deopotriva lumina pe care o alegem poate influenta dramatic rezultatul obtinut sau chiar si perspectiva din care alegem sa fotografiem.

 

Ce preferinte ai, ca gen de fotografie?

H.F.: Desigur, fotografia de portret! Intotdeauna mi-a placut sa fotografiez oameni, sau sa fiu mai specifica: femeile. De la inceput mi-a placut sa creez in fotografiile mele o lume fantastica cu printese imbracate in rochii lungi cu maneci bufante, coronite si castele, asadar am fost inclinata spre fotografia fantasy si fine art, sau fotografia „fairytale” (cum ii spun eu). La un moment dat am inceput sa cochetez si cu fotografia fashion si beauty, o alta ramura a fotografiei pe care o iubesc tare mult.

 


Ce echipament foto utilizezi în prezent si de ce l-ai ales?

H.F.: In prezent folosesc un Nikon D750 impreuna cu diverse obiective de la Nikon, Tokina si Sigma. Obiectivul meu preferat este cel de 85mm f1.4 de la Sigma Art. Voi fi sincera si va voi spune ca am ales aceasta camera pentru ca majoritatea fotografilor pe care ii cunosteam in acel moment foloseau acest brand. Cu timpul insa am inceput sa indragesc foarte mult aparatele de la Sony Alpha, si imi doresc sa pot trece la acest brand in curand.

 

Care sunt planurile tale de viitor în acest domeniu?

H.F.: Am multe planuri de viitor, iar unul dintre ele ar fi sa pot lucra cu brand-urile mari din lumea fashion-ului. De asemenea, imi doresc tare mult sa imi infiintez propria scoala de fotografie.

 

Un sfat pentru cei ce sunt la inceput de drum in domeniul fotografiei?

H.F.: Un sfat pe care nu il aud destul de des (fiind si un subiect putin mai controversat): nu te concentra asa mult pe banii pe care ai putea sa ii faci din fotografie, ci pe crearea unui portofoliu atragator. Asta inseamna multa munca gratis si multe proiecte creative / editoriale, care mai apoi pe viitor iti vor aduce clientii mult visati. Trebuie sa stii ca nu proiectele tale comerciale vor atrage clienti, ci proiectele tale editoriale.

Pe Hanna o puteti urmari si in social media: Facebook  Instagram  TikTok YouTube Website

Postarea urmatoare Postarea anterioara
Galerie imagini
Galerie imagini
Galerie imagini
Galerie imagini
Galerie imagini
Galerie imagini

Suport clienti Luni - Vineri 10:00 - 18:00/ Sambata-Duminica: Inchis

0314256991 office@photosetup.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!