Echipamentul potrivit pentru vlogging

Echipamentul potrivit pentru vlogging

Iti doresti sa creezi propriul sau canal de video blogging insa nu stii de unde sa incepi? Fie ca esti una dintre persoanele care doreste sa isi impartaseasca viata cu alti utilizatori sau reprezinti o afacere si vrei sa interactionezi cu publicul tinta, vlogul este o buna modalitate de a face acest lucru. inceperea propriului vlog este mai grea decat pare, insa cu o pregatire corespunzatoare, concentrare, dar si avand echipamentul potrivit, nu va exista niciun motiv pentru care sa nu poti deveni un vlogger de succes.

Daca vizitezi platforme precum YouTube vei vedea o lista destul de lunga de canale care au mii sau chiar milioane de urmaritori. Aceste cifre pot parea impresionante, insa probabil ca te intrebi cum au reusit sa ajunga acolo si ce poti face ca sa castigi aceasta popularitate. Ei bine, am centralizat cateva best practices menite sa te ajute in cresterea numarului de subscribers, a vizualizarilor, dar si a popularitatii canalului in general. 

Iata cateva sfaturi pentru inceperea unui vlog de succes:

 

1. Investeste in echipamentul potrivit

 

Daca ai echipamentul potrivit atunci cand intri in lumea vlogging-ului, parcursul tau va fi unul mult mai usor pentru ca vei putea crea continut de calitate. 
 

Pentru a crea un vlog vei avea nevoie de o camera care sa poata filma la o calitate superioara, insa, in functie de specificul canalului, va trebui sa ai in vedere specificatii precum greutate, rezistenta sau detinerea unui ecran reversibil. Daca te vei axa pe daily vlogging, atunci ecranul reversibil va fi de ajutor, in timp ce, daca vei dori sa deschizi un vlog de calatorie, greutatea camerei va fi o specificatie de luat in considerare. 

In acest sens, Sony a creat o gama foarte larga de camerele dedicate vlogging-ului, asa incat sa poti alege in functie de bugetul tau fara a face compromisuri la calitatea obtinuta.

Postarea urmatoare Postarea anterioara

2. Sunetul.



Un alt aspect importnat in vlogging il reprezinta sunetul.  Multi creatori de continut incarca videoclipuri cu un sunet slab si nimeni nu doreste sa asculte zgomotul de fundal sau sa dea volumul la maxim ca sa poata auzi. Un microfon extern va rezolva aceste probleme si va face o diferenta notabila. Ia in considerare achizitionarea unui microfon si du videoclipurile tale la un alt nivel. 

 

3. Familiarizeaza-te cu platforma

 

Exista mai multe platforme pe care poti incepe un canal de vlogging, precum Twitch sau Vimeo, insa de departe cea mai populara este YouTube. Daca doresti sa ai succes va trebui sa te familiarizezi cu aceasta platforma. Ia-ti timp pentru a te acomoda cu modul in care functioneaza, vezi care sunt cele mai cautate titluri si fii atent la modul in care restul creatorilor de continut isi promoveaza videoclipurile si canalul. Toate aceste detalii vor face diferenta in viitor deoarece te vor ajuta sa observi mersul lucrurilor si iti vor oferi cunostintele necesare pentru a incepe corespunzator parcursul tau in lumea vlogging-ului. 

 

4. Editarea video conteaza

 

Editarea video este unul dintre cele mai importante elemente in vederea obtinerii unui videoclip calitativ. Nu este de ajuns sa folosesti o camera video profesionala pentru ca rezultatul sa fie unul atractiv pentru public, de aceea ar trebui sa inveti cum sa editezi, daca inca nu stii. Nu este nevoie sa inovezi, insa trebuie sa te asiguri ca ai un continut curat, cu aspect profesionist. in acest sens, primul pas ar fi sa gasesti acel program de editarea care ti se potriveste cel mai bine, iar apoi poti trece la treaba! 

 

Crearea unui vlog de succes iti va lua destul timp, insa daca vei avea in vedere sfaturile oferite intreg procesul va decurge mai usor. Deci, echipeaza-te corespunzator, familiarizeaza-te cu platforma si invata sa editezi! Cu mai multe sfaturi legate de echipamentul foto si alte asemenea te pot ajuta consultantii Photosetup, la care poti apela oricand! 

Suport clienti Luni - Vineri 10:00 - 18:00/ Sambata-Duminica: Inchis

0314256991 office@photosetup.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!