Descopera Sony ZV-E1, prima camera full frame pentru vlog

Descopera Sony ZV-E1, prima camera full frame pentru vlog

Sony continua sa se dezvolte destul de mult in zona camerelor de vlogging. In ultimii cativa ani, am vazut cum Sony si-a dezvoltat gamele de camere in doua categorii principale: gama Alpha 7 - care include camere full-frame de ultima generatie - si modelele ZV care au in vedere vloggerii. Aceste modele sunt concepute pentru a fi utilizate de creatorii de continut aflati intr-o continua miscare.

Dar ce se intampla cand incerci sa combini aceste doua game intr-o singura camera? Raspunsul este Sony ZV-E1! Cu un senzor stabilizat full-frame intr-un corp uimitor de mic, un microfon cu sunet clar si o multime de functii AI care extind posibilitatile creative ale creatorilor de continut, fara a avea o echipa dedicata. ZV-E1 este prima camera creata pentru vlogging care a obtinut note de top din partea utilizatorilor si chiar premiul Editors' Choice. Daca inca nu esti sigur ca ar fi cea mai buna optiune pentru tine, noi am centralizat cateva dintre cele mai importante aspecte referitoare la acest model, care iti vor fi de mare ajutor.  

Postarea urmatoare

Design si control 

Nu exageram deloc atunci cand vorbim despre dimensiunile mici ale acestei camere. Este destul de mic pentru a fi tinut cu usurinta intr-o singura mana, fiind totodata foarte usor pentru o camera full-frame. Nu are acelasi farmec retro precum Sony A7c, dar daca scopul tau principal este sa obtii o camera adecvata, puternica, care sa fie foarte usor de transportat, ZV-E1 este acea camera. Desigur, gradul de compactare va fi afectat de obiectivul foto pe care il utilizezi.

Majoritatea obiectivelor foto G Master de la Sony sunt destul de mari si grele, ceea ce poate modifica intr-o oarecare masura senzatia pe care o ai la manevrarea aparatului foto. Cu toate acestea, majoritatea fotografilor care l-au testat deja spun despre acesta ca este confortabil chiar si alaturi de un obiectiv foto mai mare. 

In timp ce ZV-E1 incearca sa mentina focalizarea destinata fotografierii rapide si usoare, interfata cu utilizatorul a fost modificata si reproiectata pentru a simplifica modificarea setarilor. Acest lucru inseamna ca poti ajusta cele mai importante elemente printr-o atingere rapida sau o glisare pe ecranul tactil.   In ambele parti ale ecranului tactil exista coloane formate din pictograme patrate simple pentru accesarea comenzilor importante. În mod implicit, acestea includ comenzi precum schimbarea modului de fotografiere, astfel incat sa poti comuta rapid intre modurile automat inteligent, program automat sau diafragma, obturator si prioritate de expunere. Exista, de asemenea, pictograme rapide pentru schimbarea aspectului creativ, dar si a directiei din care microfonul preia sunetul si schimbarea intre diferitele optiuni de recunoastere a subiectului. In partea de jos este un rand de comenzi mai importante, asa ca aici vei gasi comenzile ISO, viteza obturatorului, balansul de alb si diafragma. 
 

 

Galerie imagini
Galerie imagini
Galerie imagini

Autofocus si recunoasterea subiectului cu ajutorul AI 
 

Sony se alatura brandurilor care adauga un anumit tip de inteligenta artificiala liniei sale de produse. AI incepe cu focalizarea automata, care ofera recunoastere a subiectelor, de la oameni si pana la insecte, un sistem introdus in Sonyy A7R V focalizat pe fotografii. Aceste caracteristici continua aici pentru fotografii si videoclipuri. Pentru oameni, sistemul de focalizare depaseste recunoasterea fetei si a ochilor; de asemenea, identifica corpurile, astfel incat sa poata face lucruri precum sa te concentrezi asupra capului, chiar daca te indepartezi de camera. Practic vorbind, focalizarea este mai consistenta si este mai putin predispusa la deplasarea in fundal fata de camerele care se bazeaza pe o detectare mai rudimentara a subiectului. Sistemul de masurare este reglat pentru a mentine fetele expuse corect si constant, pentru rezultate mai bune atunci cand ai de-a face cu o iluminare inconsistenta.  


Inregistrare video 4K si stabilizare a imaginii

In ciuda dimensiunilor sale mici, camera detine componente interne puternice si foarte capabile. Sony ZV-E1 este construit in jurul unui senzor de imagine care este creat special pentru video. Rezolutia de 12 MP este mai mica decat cea a camerelor video hibride standard, dar este perfecta pentru inregistrarea 4K. Cand este decupat la raportul de 16:9 pentru video, senzorul ofera 4K pixeli. Majoritatea modurilor de inregistrare accepta esantionarea culorilor pe 10 biti (cateva sunt pe 8 biti) la 4:2:0 sau 4:2:2. Acest lucru ofera posibilitatea ca editorii sa preia controlul si sa corecteze culorile pentru a edita videoclipurile inregistrate cu un profil de imagine plat S-Log.

Este posibil ca Sony ZV-E1 sa nu ofere functii prietenoase cu cinematograful, cum ar fi inregistrarea 3:2 sau ProRes, dar ofera totusi imagini maleabile. Poti obtine o culoare minunata direct din camera, fara modificari, daca doresti. Totodata, merita sa te indepartezi de profilurile de culoare de baza, vii si neutre si sa incerci S-Cinetone.  

Sony ZV-E1 este echipat cu un sistem de stabilizare optica de imagine cu 5 axe de ultima generatie, care corecteaza cinci tipuri diferite de miscari ale camerei ce pot aparea atunci cand se fac poze sau filmari cu mana. Acest lucru ii permite utilizatorului sa aiba incredere in utilizarea oricarui obiectiv, inclusiv obiective adaptate, pentru imagini de calitate fara a intampina probleme de neclaritate din cauza miscarii camerei. De asemenea, camera dispune de o functie activa de stabilizare optica care optimizeaza imaginea in timpul mersului, iar cu modul activ dinamic se adauga si o stabilizare electronica pentru miscari rapide si distante focale mai mari, imbunatatind astfel performantele imaginilor.  

Concluzionand, camera este perfecta pentru vloggeri si ar putea fi potrivita si pentru unele proiecte de filme, fara inregistrarea interna ProRes. Accentul este pus pe functiile video, dar aceasta decizie ajuta la transformarea Sony ZV-E1 intr-o camera mai buna pentru publicul vizat. Daca ti-am starnit curiozitatea ne poti face o vizita in showroom, unde vei putea afla mai multe despre aceasta camera si chiar testa diverse echipamente foto-video pe care doresti sa le achizitionezi.

Suport clienti Luni - Vineri 10:00 - 18:00/ Sambata-Duminica: Inchis

0314256991 office@photosetup.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!