Profil de fotograf: Manu Ivanciu

Profil de fotograf: Manu Ivanciu

Intampinam astazi in seria noastra Profil de Fotograf o persoana speciala, Manu, al carui drum in lumea fotografiei a evoluat de la o pasiune la o adevarata profesie. Cu o experienta de peste 10 ani, Manu a stapanit arta fotografiei incepand cu capturarea peisajelor doar cu ajutorul telefonului, evoluand catre un aparat DSLR dupa ce a dedicat numeroase ore autoeducarii prin tutoriale pe YouTube. Avand la activ 7 ani de fotografie de eveniment, continua sa isi dezvolte abilitatile, abordand multiple genuri fotografice si preferand in special fotografia de moment. Impartaseste cu noi provocarile cu care se confrunta in cadrul proiectelor, precum si importanta rolului de psiholog si organizator pe care il joaca un fotograf la un eveniment.

 

Cum a aparut pasiunea pentru fotografie si cand s-a transformat in profesie?

 

Manu: Pasiunea pentru fotografie a aparut in urma cu 10 ani, perioada in care fotografiam peisaje cu telefonul. In 2015 am facut pasul catre un DSLR si mi-am cumparat un Canon 500D. Au urmat multe ore petrecute pe YouTube, unde cu ajutorul tutorialelor am reusit sa ma autoeduc si dupa aproximativ 4 luni de zile am simtit nevoia unui upgrade, astfel ca am cumparat o camera full frame Canon 6D, pe care inca o mai am. Fotografiam mult peisaje, dar si cladiri, oameni sau momente care mi se pareau mie interesante. Primii mei bani din fotografie i-am castigat ca fotograf de concert in Bucuresti. Am evoluat treptat si am trecut de la fotografia de concert (pe care inca o mai practic) la fotografia de eveniment. Au trecut 7 ani de la primul meu eveniment fotografiat si ma bucur ca am reusit sa fac din pasiunea mea pentru fotografie un bussines. Atunci cand fotografiez, ma bucur de tot ceea ce se intampla in jurul meu si incerc de fiecare data sa transmit prin fotografie ceea ce vad si simt in momentul respectiv.

 

Care sunt provocarile pe care le intampini cel mai des in cadrul proiectelor tale?

 

Manu: Fotografierea unei nunti poate fi extrem de solicitanta si este important sa raman concentrat si creativ pe tot parcursul evenimentului pentru a putea avea cele mai bune rezultate. Sunt de parere ca un fotograf profesionist trebuie sa fie si un bun psiholog si organizator. El trebuie sa fie empatic, sa inteleaga nevoile clientilor si sa ii faca sa se simta confortabili in fata aparatului de fotografiat. Oamenii sunt in general o provocare in acest domeniu, multi nu inteleg ca in spatele fotografiilor reusite se afla multa munca si rabdare, si ca este nevoie de implicarea ambelor parti pentru rezultate exceptionale.

 

Din punctul tau de vedere, ce reprezinta o fotografie buna?

 

Manu: Din punctul meu de vedere o fotografie considerata buna poate fi subiectiva si poate varia in functie de perspectiva. Cu toate acestea, exista mai multe elemente care pot face o fotografie sa fie buna: compozitie, lumina, emotie, poveste, originalitate. O fotografie care transmite emotie poate avea un impact puternic asupra privitorului. O fotografie buna este acea imagine care reușește sa comunice, sa atraga atentia si sa provoace o reactie din partea privitorului.

 

Ce preferinte ai, ca gen de fotografie?

 

Manu: Abordez mai multe genuri fotografice, imi place sa fotografiez peisaje si concerte, dar cel mai mult imi place sa fotografiez momente. Imi place sa fiu acel observator extern care surprinde emotiile si reactiile spontane ale oamenilor. 

 

Ce echipament foto utilizezi în prezent si de ce l-ai ales?

 

Manu: De-a lungul timpului am fotografiat cu Canon 6D si 5D Mark IV. In prezent, trusa mea foto este compusa din 2 body-uri Canon R6 si 4 obiective: 35mm f/1.4, 85mm f/1.4, 15-35 f/2.8, 24-70 f/2.8. Am ales sa lucrez in continuare cu aceste echipamente pentru ca ele reusesc sa redea culorile asa cum le vad eu in realitate, fara sa fie prea saturate sau prea palide.

 

Care sunt planurile tale de viitor în acest domeniu?

 

Manu: Imi doresc sa evoluez în permanenta si sa devin un fotograf din ce in ce mai bun. Imi place sa explorez noi tehnici, sa experimentez si sa imi imbunăatatesc abilitatile in fotografiere pentru a crea imagini cu adevarat remarcabile. Este important pentru mine sa raman mereu deschis la invatare si sa ma perfectionez in domeniul fotografiei. 

 

Un sfat pentru cei ce sunt la inceput de drum in domeniul fotografiei?

 

Manu: Pentru fotografii care sunt la inceput de drum in acest domeniu le recomand sa investeasca timp in invatarea continua, fie prin cursuri online, carti de specialitate sau workshop-uri. Sa experimenteze diferite tehnici, stiluri de fotografie pentru a-si descoperi pasiunile și interesele. Drumul catre succes in fotografie poate fi lung si plin de provocari. Este important sa fie perseverenti si rabdatori, si sa nu se descurajeze in fata esecurilor sau obstacolelor.

 

Prin povestea lui Manu, am parcurs un deceniu in care pasiunea pentru imagine a prins contur si o forma palpabila. De la primele cadre surprinse cu telefonul, la echipamentul de top cu care astazi surprinde cele mai valoroase momente din viata oamenilor, Manu ne-a aratat ca in fotografie conteaza atat tehnica, cat si emotia si povestea pe care o transmite fiecare cadru. Abordand cu aceeasi daruire fotografia de peisaj, de concert sau de eveniment, Manu cauta mereu sa se perfectioneze si sa creeze imagini care sa provoace o reactie din partea privitorului. Cand calea succesului in fotografie pare lunga si plina de provocari, ramane sa tinem minte sfatul lui Manu "Este important sa fii perseverent si rabdator, si sa nu te descurajezi in fata esecurilor sau obstacolelor". Pe Manu il puteti urmari si pe alte platforme: Instagram, Facebook

Postarea urmatoare Postarea anterioara
Galerie imagini
Galerie imagini
Galerie imagini
Galerie imagini
Galerie imagini
Galerie imagini

Suport clienti Luni - Vineri 10:00 - 18:00/ Sambata-Duminica: Inchis

0314256991 office@photosetup.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!