Profil de fotograf: Maria Dimian

Profil de fotograf: Maria Dimian

Cochetand inca de mica cu fotografia, Maria Dimian reuseste sa confere autenticitate fiecarei fotografii. Desi, asa cum insasi ea spune, uneori nu isi poate pune toate ideile in aplicare, totusi incearca sa starneasca emotie cu fiecare captura a sa. Noi credem ca reuseste din plin, insa va lasam si pe voi sa o cunoasteti pe Maria, dar si sa ii admirati creatiile fotografice in urmatorul articol din sectiunea “Profil de fotograf”.

 

Cum a aparut pasiunea pentru fotografie si cand s-a transformat in profesie?

M.D.: La intrebarea asta mi-e intotdeauna greu sa raspund pentru ca nu stiu de cand ar trebui sa incep sa calculez. Hmm, oare de la gradinita cand furam aparatul pe film al fratelui meu sa fac si eu fotografii sau din clasa a 5-a cand mi-am luat primul telefon cu camera foto (un Motorola V360) si faceam poze colegelor in spatele clasei... sau poate din clasa a 6-a cand am strans bani si mi-am luat un aparat foto compact si pozam tot ce apucam. La partea cu profesia din nou mi-e greu sa raspund: luam in calcul clasa a 10-a cand faceam sesiuni foto cu 15 lei? Ha-ha! Glumesc! Am transformat fotografia in profesie in anul 2018.



Care sunt provocarile pe care le intampini cel mai des in cadrul proiectelor tale?

M.D.: Hmm... singurul lucru care-mi vine in minte e ca e complicat cand imi vin idei multe si nu am toate elementele de care as avea nevoie pentru a-mi intregi povestea din fotografie si uneori trebuie sa ma limitez.

 

Din punctul tau de vedere, ce reprezinta o fotografie buna?

M.D.: Sunt doua motive pentru care eu sunt fotograf si sunt exact raspunsurile pentru intrebarea asta. Primul e autenticitatea unui moment, surprinderea unui moment cu incarcatura emotionala — o privire, un ras, un zambet, un par in vant; cel de al doilea e povestea, emotia. Arta e facuta pentru a te face sa simti ceva si eu cred ca fotografia se invarte in jurul povestii transmise. Eu nu sunt tehnica, fotografiile mele nu sunt impecabile si nu sunt perfecte. Dar nici nu am nevoie sa fie. Am nevoie sa te faca sa simti ceva atunci cand le privesti.

 

Ce preferinte ai, ca gen de fotografie?

M.D.: Imi place sa fotografiez oameni. Pentru ca ii iubesc. Iubesc oamenii, iubesc sa ma conectez cu ei, mi se pare ca sunt extraordinari. Ma fascineaza cat de complecsi suntem, cat de diferiti suntem, fiecare cu istoricul nostru de viata, cu traumele noastre, cu povestile noastre, cu emotiile si simtirile, cu copilaria noastra, cu nevoile. Suntem atat de diferiti si totusi atat de similari, cautand cu totii, in fapt, acelasi lucru.



Ce echipament foto utilizezi în prezent si de ce l-ai ales?

M.D.: Momentan folosesc Canon EOS R6, foloseam un EOS R si eram multumita, insa am luat R6 pentru cele doua sloturi de care, eu fotografiind si evenimente. Imi plac ca sunt mirrorless, ca sunt rapide si am ramas pe Canon din 2016, nu am mai fost curioasa de altceva. Obiectivul pe care il folosesc cel mai des e 50 mm f1.2, ma ajuta sa creez fotografii de poveste fiind luminos si dand bokeh fain.

 

Care sunt planurile tale de viitor în acest domeniu?

M.D.: In viitor imi doresc sa ajunga la mine in continuare clienti cu care sa ma conectez, iubitori de emotie si de povesti. Imi doresc un loc in natura pe care sa il amenajez cum vreau eu, in care sa fotografiez familii si femei insarcinate, femei zeite, dar si un studio foto mai mare.

 

Un sfat pentru cei ce sunt la inceput de drum in domeniul fotografiei?

 

M.D.: Daca iti place sa faci asta, sa nu te opresti. Cred ca in viata cu totii ar trebui sa facem exact ceea ce ne place pentru ca daca punem pasiune si suflet, nu avem cum sa nu facem bine. Daca iubesti ceea ce faci mereu vei vrea sa devii mai bun, sa investesti in tine si in pasiunea ta si asta e extraordinar. Nu asculta pe nimeni care te descurajeaza, daca iti place, vei fi foarte bun la asta! Baby steps, fa cursuri, pune suflet, investeste in tine, fa un mentoring 1:1 cu un fotograf care te inspira si punem pariu daca vrei ca vei reusi! ❤️

 

Pe Maria o puteti urmari si in social media:
Instagram
Facebook 

Postarea urmatoare Postarea anterioara
Galerie imagini
Galerie imagini
Galerie imagini
Galerie imagini

Suport clienti Luni - Vineri 10:00 - 18:00/ Sambata-Duminica: Inchis

0314256991 office@photosetup.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!