Review Samyang 12mm f2 AF dedicat Fujifilm

Review Samyang 12mm f2 AF dedicat Fujifilm
Daca esti utilizator de Fujifilm, atunci cu siguranta stii ca Samyang a lansat de curand un nou obiectiv AF dedicat aparatelor foto Fujifilm: Samyang 12mm

f2 Autofocus.

 samyang 12mm  

Samyang 12mm f2 este un obiectiv foto ultra wide dedicat aparatelor foto Fujifilm, ideal pentru astrofotografie si peisaje, ce ofera o calitate remarcabila a imaginii pe toata suprafata acesteia. Despre dimensiunile sale  putem spune ca este tocmai potrivit pentru modele Mirrroless de la Fuji deoarece Samyang 12mm este un obiectiv foto foarte compact, avand doar 213 g si 59,2 mm in lungime.

Constructia obiectivului foto Samyang 12mm include 12 elemente in 10 grupuri cu 5 elemente speciale: 3 elemente ED si 2 asferice, incorporate in designul optic pentru a minimiza aberatiile si distorsiunile cromatice. Stratul UMC (Ultra Multi Coating) a fost aplicat elementelor obiectivului foto Samyang 12mm pentru a reduce reflexiile suprafetei si pentru a preveni efectele de flare si ghosting, in acelasi timp marind contrastul imaginii.

Datorita constructiei optice, obiectivul foto Samyang 12mm ofera o calitate remarcabila a imaginii, chiar si la o deschidere maxima f/2.0. Carcasa este din metal, iar obiectivul este sigilat pentru a asigura utilizarea chiar si in conditii de vreme nefavorabile.



Si pentru ca am vrut sa avem parerea unui fotograf utilizator profesionist cu mare pasiune pentru aparatele Fujifilm, l-am rugat sa ne trimita cate imagini realizate cu acest obiectiv. Daniel Baltat este fotograf profesionist si profesor de fotografie la scoala Image Art din Sibiu. Iata parerea lui despre acest obiectiv:  
Ca impresie personala, noul Samyang AF 12mm este un obiectiv bun. Robust, usor de folosit, placut. Destul de sharp la f2. Il am si pe ce manual si pot spune ca noul AF are un efect usor de vignetare vizibil la diafragma f2,  fata de cel manual, insa nu e suparator.



  Iata mai jos ce-a iesit din combinatia Samyang 12mm f2 AF cu Fujifilm X-T3.   La f/8 cu un timp de expunere de 0.8:
12mm fujifilm  

La f/2, prioritate de diafragma si un timp de expunere de 1/2: samyang 12mm fuji    

F 1/8, prioritate de diafragma si timp de expunere 2,5 samyang 12mm fuji    

F/2, prioritate de diafragma si timp de expunere 1/6 samyang 12mm fuji    


F/3,5 prioritate de diafragma si timp de expunere 1/2: samyang 12mm fuji  

F/4,5 prioritate de diafragma si timp de expunere 0,6: samyang 12mm fuji  

Daca si tu esti fan Fujifilm, spune-ne in comentarii ce aparat foto ai si ce obiective preferi iar daca vrei sa testezi echipament foto-video, te asteptam in showroom!  
Postarea urmatoare

Suport clienti Luni - Vineri 10:00 - 18:00/ Sambata-Duminica: Inchis

0314256991 office@photosetup.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!