Profil de fotograf: Mihai Balta

Profil de fotograf: Mihai Balta

Patrunde in fascinanta lume a fotografiei prin obiectivul lui Mihai, un autodidact care a transformat o pasiune intr-o cariera de succes. Experimentand cu un Nikon D5100 cumparat in 2013, si-a desavarsit treptat indemanarea, descoperind misterele ISO-ului, diafragmei si timpului de expunere. Neasteptat, chiar si esecurile de inceput l-au condus catre o perseverenta neobosita, transformandu-l in profesionistul de astazi. Abandonand domeniul vanzarilor in 2017, Mihai a ales sa devina un fotograf cu norma intreaga, iar de atunci, aventura sa in domeniul fotografiei este una in continua crestere si imbogatire. Desi se specializeaza in fotografia de nunti si evenimente, Mihai isi lasa creativitatea sa zburde liber, explorand si alte genuri fotografice precum fotografia de studio, sport sau cea cu avioane.

 

Cum a aparut pasiunea pentru fotografie si cand s-a transformat in profesie?

 

Mihai: Pasiunea pentru a crea o am dintotdeauna, dar in 2013 mi-am facut curajul sa imi cumpar un Nikon D5100 pe care am inceput sa-l descopar - am luat legatura cu ISO, diafragma si timpul de expunere. Evident ca primele fotografii nu ieseau deloc bine si asta m-a facut sa aprofundez mai mult acest domeniu. In 2017, am lasat cariera de Specialist Vanzari din cadrul companiei din care faceam parte si am ales sa fiu fotograf cu norma intreaga. De atunci, aventura mea cu fotografia este intr-o continua dezvoltare. La baza sunt fotograf de nunta, sau de eveniment, mai generic, dar imi place sa fotografiez foarte mult in studio (unde fac fotografie de portret, de produs, comercial, etc), imi place sa fotografiez si avioane, fotbal sau sporturi in general, dar am si un proiect foto cu o macheta Fiat 500 pe care-l plimb prin toate calatoriile mele.


Care sunt provocarile pe care le intampini cel mai des in cadrul proiectelor tale?

 

Mihai: Oamenii reprezinta cele mai mari provocari pentru mine, deoarece sunt foarte multi care nu inteleg domeniul din care fac parte si uneori ingreuneaza procesul. Dar tot oamenii sunt cei care iti aduc cele mai mari satisfactii. In general, imi plac provocarile care ma fac sa fiu mai creativ, mai bun. 

 

Din punctul tau de vedere, ce reprezinta o fotografie buna?

 

Mihai: Daca acea fotografie trezeste ceva in tine, atunci este o fotografie buna. Acest domeniu este unul subiectiv. Tind sa cred ca tine foarte mult si despre cine priveste fotografia. 

 

Ce preferinte ai, ca gen de fotografie?

 

Mihai: Imi place foarte mult sa pozez fotbal si sa fac planespotting, asa de pasiune, iar pentru a-mi castiga existenta, clar fotografia de eveniment. 


Ce echipament foto utilizezi în prezent si de ce l-ai ales?

 

Mihai: Lucrez cu aparatura de la Nikon. Recent am trecut pe sistemul mirrorless si este un mare pas inainte. Nikon a fost brandul cu care am luat contact prima data in 2013 si cu care am ramas pana in ziua de astazi. De-a lungul timpului am detinut D5100, D7100, D750, D850, iar azi am in trusa Z8 si Z9.

 

Care sunt planurile tale de viitor în acest domeniu?

 

Mihai: Doresc sa atrag mai multe proiecte pe studio, pentru ca este o locatie nou deschisa cu doi colegi videografi, sa continui cu fotografia de nunta, si, de ce nu, sa definitivez un atelier 1 vs 1 prin care sa contribui la educatia tinerilor fotografi aflati la inceput de drum in domeniul fotografiei de nunta.

 

Un sfat pentru cei ce sunt la inceput de drum in domeniul fotografiei?

Mihai: Fii curios, descopera si educa-ti ochiul si mintea. Fii atent la tine si la mediul inconjurator si ai sa devii mai bun/a. In aceasta bransa nu exista competitie decat cu tine insuti. Iesi in lume si prezint-o asa cum o vezi tu!

 

Tragand linie, Mihai nu este doar un fotograf dedicat, ci si un artist care cauta continuu noi moduri de a-si imbunatati abilitatile si a-si dezvolta pasiunea. Cu o curiozitate insatiabila si un ochi atent la detalii, el reuseste sa imortalizeze momente unice prin obiectivul sau. Avand o gama diversa de interese si preferinte fotografice, Mihai aduce o noua lumina asupra a ceea ce inseamna sa fii fotograf in zilele noastre. Daca doriti sa urmariti evolutia sa in continuare si sa vedeti lumea prin lentilele sale, nu uitati sa il urmariti pe Mihai pe alte platforme: Instagram, Facebook.
Acolo isi impartaseste aventurile, proiectele si creativitatea cu lumea si abia asteapta sa va arate mai mult din ceea ce inseamna cu adevarat pasiunea pentru fotografie.

Postarea urmatoare Postarea anterioara
Galerie imagini
Galerie imagini
Galerie imagini
Galerie imagini
Galerie imagini
Galerie imagini

Suport clienti Luni - Vineri 10:00 - 18:00/ Sambata-Duminica: Inchis

0314256991 office@photosetup.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!