Profil de fotograf: Marius Chirita

Profil de fotograf: Marius Chirita

Continuam cu urmatorul articol dedicat seriei “Profil de fotograf”,in care vom explora impreuna povestea fascinanta a lui Marius, un talentat fotograf, ce a si-a inceput calatoria in domeniul fotografiei inca de la varsta de doar 5 ani. De la o jucarie de copil, la o profesie si o pasiune ce il incanta in fiecare zi, povestea lui Marius ne arata ca dragostea pentru arta, curiozitatea si munca asidua pot transforma un hobby intr-o cariera. In cele ce urmeaza, vei avea ocazia sa afli mai multe despre provocarile si triumfurile sale in fotografia profesionala, preferintele in materie de subiecte si echipamente, precum si sfaturile sale pentru cei care sunt la inceput de drum in acest domeniu.

 

Cum a aparut pasiunea pentru fotografie si cand s-a transformat in profesie?

 

Marius: Fotografia este, intr-adevar, o forma minunata de arta care poate avea un impact profund asupra noastra. Sa descoperim impreuna cum aceasta joaca de copil s-a transformat intr-o cariera plina de pasiune. Cred ca, de la o varsta frageda am avut un simt innascut pentru vizual si compozitie. Sa detii un aparat pe film la doar 5 ani denota o curiozitate si o inclinatie spre arta fotografica, iar acestea erau cu adevarat remarcabile. La varsta de 15 ani, am inceput sa imi consolidez abilitatile si cunostintele in acest domeniu, iar pasiunea mea pentru arta fotografica a continuat sa creasca.

Mergand mai departe, pasiunea mea pentru arta fotografica s-a transformat intr-o cariera impresionanta. Multi oameni viseaza sa isi urmeze pasiunea si sa o transforme intr-o cariera, iar experienta mea ar putea aduce lumina asupra acestui proces. In concluzie, calatoria mea de la “jucarie” la profesie in fotografie este cu adevarat fascinanta. Este clar ca pasiunea, talentul, si munca asidua, au fost ingredientele esentiale care au transformat aceasta joaca de copil intr-o cariera remarcabila in arta fotografica.

 

Care sunt provocarile pe care le intampini cel mai des in cadrul proiectelor tale?

 

Marius: Fiecare sedinta foto reprezinta o provocare minunata pentru mine! Imi doresc mereu sa imi depasesc propriile standarde si sa surprind fiecare moment intr-un mod unic si special. Imi place sa explorez noi idei, tehnici si perspective pentru a crea imagini care sa transmita emotie si sa aduca bucurie celor care le privesc. Fie ca este vorba de portrete, peisaje sau evenimente speciale, imi pun intreaga pasiune in fiecare sedinta foto si ma straduiesc sa aduc in prim plan frumusetea si autenticitatea subiectelor mele. Este o continua calatorie a descoperirii si imbunatatirii, iar rezultatul final este intotdeauna o sursa de mandrie si satisfactie pentru mine.

 

Din punctul tau de vedere, ce reprezinta o fotografie buna?

 

Marius: Cred cu tarie ca o fotografie reusita trebuie sa imi placa in primul rand mie, pentru ca reprezinta o expresie a viziunii si creativitatii mele. Atunci cand creez o imagine, imi doresc sa capturez ceva special, sa surprind esenta subiectului si sa aduc o nota personala in fiecare cadru. Este important sa simt o conexiune profunda cu fiecare fotografie pe care o fac, deoarece aceasta reflecta pasiunea si angajamentul meu fata de arta fotografica. Ulterior, atunci cand impartasesc aceste imagini cu ceilalti, sper sa trezeasca emotii si sa ofere o perspectiva autentica si captivanta asupra subiectului. Este un proces in care imi pun sufletul si satisfactia cea mai mare vine atunci cand aceasta pasiune se transmite si este apreciata de cei care privesc fotografiile mele.

 

Ce preferinte ai, ca gen de fotografie?
 

Marius: Fotografia de evenimente ma provoaca sa fiu mereu atent la detalii, sa prind spontaneitatea si energia unica a fiecarui eveniment. In timpul liber, imi place sa ma dedic fotografiei de portret, deoarece ofera ocazia de a empatiza cu subiectul, de a crea conexiuni si de a surprinde expresii si emotii sincere. Fiecare domeniu fotografic imi ofera oportunitatea de a explora diferite aspecte ale artei si de a imbunatati abilitatile mele in mod constant, ceea ce ma ajuta sa raman pasionat si dedicat in ceea ce fac. 
 

Ce echipament foto utilizezi în prezent si de ce l-ai ales?

 

Marius: Folosesc Canon 6D Clasic cu 3 obiective! 17-40mm f4 de la Canon, 50mm f1.8 Canon si cel de kit 18-55 mm de la Canon. L-am ales gratie functionalitatilor pe care le ofera, dar si datorita calitatii sale. 

 

Care sunt planurile tale de viitor în acest domeniu?

 

Marius: Momentan sunt indecis, de baza fiind dorinta de promovare. 

 

Un sfat pentru cei ce sunt la inceput de drum in domeniul fotografiei?

 

Marius: Pasiunea apare din dorinta de invatare! Pentru cei care sunt la inceput de drum in domeniul fotografiei, sfatul meu este sa nu se opreasca niciodata din a invata si a practica. Fotografia este o arta care necesita pasiune, rabdare si determinare. Experimentati cu diferite tehnici, subiecte si stiluri, cautati inspiratie in lucrarile altor fotografi si nu va temeti sa faceti greseli. Fiecare captura este o oportunitate de invatare si de crestere, asa ca fiti deschisi sa explorati si sa va descoperiti propria voce artistica. Fii curajos, perseverent si autentic in calatoria ta fotografica, iar rezultatele vor veni in timp.

Fascinanta calatorie a lui Marius in lumea fotografiei este un exemplu inspirational pentru oricine viseaza sa isi transforme pasiunea in cariera. Povestea sa ne arata ca o cautare constanta a dezvoltarii cunostintelor, combinata cu o dedicare profunda fata de arta fotografica, pot duce la realizari remarcabile. De la primii pasi in fotografia pe film, pana la o cariera plina de provocari si satisfactii in fotografia de evenimente si portret, Marius subliniaza importanta conectarii cu subiectul si surprinderea esentei acestuia. Mai mult decat atat, el ofera un sfat pretios pentru incepatorii in aceasta arta: sa ramana deschisi la invatare, sa experimenteze si sa nu se teama de greseli. Cu pasiune, munca asidua si autenticitate, oricine poate dezvolta o voce unica si valoroasa in arta fotografica.

 

Pe Marius il puteti si pe alte platforme: Instagram, Website 

Postarea urmatoare Postarea anterioara
Galerie imagini
Galerie imagini
Galerie imagini
Galerie imagini
Galerie imagini
Galerie imagini

Suport clienti Luni - Vineri 10:00 - 18:00/ Sambata-Duminica: Inchis

0314256991 office@photosetup.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!