Profil de fotograf: Avramescu Maria Cristiana

Profil de fotograf: Avramescu Maria Cristiana

In urmatorul articol dedicat seriei “Profil de fotograf” va prezentam povestea Mariei, o fotografa dedicata ce si-a descoperit talentul in lumea fotografiei cu peste 5 ani in urma. Lucrand initial cu nou-nascuti, Maria s-a lasat inspirata de fotografa internationala, Anne Gades, si si-a dedicat timpul si energia pentru a-si imbunatati abilitatile si a se specializa in fotografia de nou-nascuti. Desi adesea intampina provocari in acceptarea acestei nise, ea ramane optimista si rabdatoare. Pentru aceasta, o fotografie buna este aceea care exprima puritatea, gingasia, calmul si seninatatea, lucruri pe care le simbolizeaza un bebelus. Haideti sa aflam mai multe in cele ce urmeaza. 

 

Cum a aparut pasiunea pentru fotografie si cand s-a transformat in profesie?

 

Maria: Ca noi toti, poze fac dintotdeauna. Dar fotografie cu adevarat, de mai bine de 5 ani. Pasiunea pentru fotografie a venit la locul de munca. Lucrand cu nou-nascutii de niste ani buni, si urmarind cu interes o fotografa internationala, Anne Gades, am constatat ca asta vreau sa fac. Ca este ceea ce imi doresc. Ca pot face asta si ca sunt facuta pentru asa ceva. Ulterior am urmat cursuri de specializare, si dupa 5 ani, pot spune ca am ajuns la nivelul mult dorit si pot impartasii din experienta si cunostintele mele si altor fotografi, fie la inceput de drum, fie cu ceva experienta. 

 

Care sunt provocarile pe care le intampini cel mai des in cadrul proiectelor tale?

 

Maria: Cea mai mare provocare sunt oamenii, cel putin in nisa aleasa de mine. Lumea nu este atat de deschisa si dornica la niste amintiri de neuitat. Dar cu rabdare, totul se rezolva. 

 

Din punctul tau de vedere, ce reprezinta o fotografie buna?

 

Maria: O fotografie buna este aceea care exprima ceva. De exemplu, in fotografia de nou-nascut, o fotografie buna trebuie sa exprime puritatea, gingasia, calmul, seninatatea. Asta este unul dintre motivele pentru care fotografiile mele sunt simple, curate. 

 

Ce preferinte ai, ca gen de fotografie?

 

Maria: Fotografia de newborn. Am ales aceasta nisa datorita job-ului pe care il am. Meseria de asistent medical intr-o maternitate mi-a trezit interesul. Lucrand cu aceste fiinte, atat de mici si delicate, dar pe de alta parte puternice, de la care putem primii lectii de supravietuire, m-a facut sa studiez si sa aprofundez fotografia de newborn. Aceasta imi da ocazia sa imortalizez frumusetea si puritatea. 


Ce echipament foto utilizezi în prezent si de ce l-ai ales?

 

Maria: Primul meu aparat foto a fost un Nikon D5300…iar pe masura ce a trecut timpul si am descoperit incet-incet fotografia si ce pot face cu un aparat foto, am decis sa trec la nivelul urmator. Desi o fotografie reusita nu necesita neaparat un aparat performant (daca ai viziune, te poti descurca cu orice aparat). Nikon este preferatul meu! Datorita culorilor calde, ma ajuta foarte mult in fotografia de newborn, dar si pentru ca este un aparat ce poate fi usor folosit. In momentul de fata folosesc un Nikon Z6II si Z9, de care sunt foarte multumita. 

Care sunt planurile tale de viitor în acest domeniu?

 

Maria: Sa fiu printre cei mai buni si sa ajung sa predau la un nivel mai inalt fotografia de newborn, cum ar fi si in strainatate. In acest moment detin un studio foto specializat in fotografia de newborn si maternitate. Acolo tin si mentoring-uri dedicate fotografiei de newborn. 

 

Un sfat pentru cei ce sunt la inceput de drum in domeniul fotografiei?

 

Maria: Cu incredere, rabdare si educatie continua reusesti. Nu exista “nu pot”. Nici eu nu am fost buna la primele mele sesiuni, dar am avut rabdare cu mine, m-am dedicat fotografiei, am investit si am reusit, asa ca si tu poti. 

 

Intr-o epoca in care fotografia digitala este la indemana oricui cu un smartphone, experienta Mariei ne reaminteste ca este nevoie de pasiune, dedicare si studiu constant pentru a transforma acest hobby intr-o cariera adevarata. Efortul ei de peste 5 ani de a aduce in prim-plan frumusetea si puritatea vietii nou-nascutilor ilustreaza importanta unui ochi sensibil si format in fotografia profesionista. Si totusi, chiar si la acest nivel, Maria inca intampina provocari in lucrul cu oamenii, amintindu-ne ca fotografia este, in esenta, o colaborare intre fotograf si subiect. Chiar daca sunteti un incepator in fotografie sau un profesionist, povestea sa ofera inspiratie si sfaturi valoroase. Prin perseverenta, instruire continua si incredere, si voi puteti atinge varful in acest domeniu captivant.


Pe Maria o puteti urmari si in social media: Instagram, Facebook
Postarea urmatoare Postarea anterioara
Galerie imagini
Galerie imagini
Galerie imagini
Galerie imagini
Galerie imagini
Galerie imagini

Suport clienti Luni - Vineri 10:00 - 18:00/ Sambata-Duminica: Inchis

0314256991 office@photosetup.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!