Tell a Story Conferinta dedicata fotografiei

Tell a Story Conferinta dedicata fotografiei

„Tell a Story”, evenimentul dedicat fotografiei în stil FilmLook de la care nici un fotograf nu trebuie să lipsească

 

În perioada 4-5 aprilie 2023 va avea loc cea de-a doua ediție a conferinței de fotografie de nuntă „Tell a Story”, primul eveniment dedicat fotografiei în stil FilmLook din România, la care Photosetup va fi partener.

Prima ediție, care a avut loc în anul 2022, a adunat peste 80 de participanți, motiv pentru care organizatorii anul acesta au pregătit cu un eveniment și mai complex, care va pune reflectorul pe fotografie, dar și pe domenii conexe. Pe scenă vor urca 20 de speakeri, iar participanții vor avea  parte de peste 13 ore de informații interesante și relevante. 

Photosetup va fi de asemenea prezent la conferinta cu o serie de echipamente la teste dar si cu foarte multe surprize pentru participanti.

 

Iata detaliile despre conferinta si programul acesteia:
 

„Cu toții ne-am săturat de discursuri motivaționale care nu ne ajută cu nimic pentru a deveni profesioniști mai buni. Din acest motiv, fiecare speaker a primit indicații foarte clare despre subiectul pe care urmează să-l abordeze. În acest fel, participanții la conferință vor primi informații despre toate aspectele care țin de nuntă”, a explicat Iuliu-Paul Pop, organizator. 

Scopul conferinței este de a oferi un spațiu de învățare, socializare și divertisment tuturor celor care participă, obiectivul principal al organizatorilor fiind acela de a consolida comunitatea fotografilor de nuntă din România

„Obiectivul nostru principal este acela de a consolida comunitatea fotografilor de nuntă din România, ca să ne putem ajuta unii pe alții și să creștem împreună. Însă, inevitabil, apare întrebarea: cu ce e diferită această conferință de altele? Ei bine, în primul rând avem o poveste de brand, am realizat multă grafică și materiale pentru cei implicați. De asemenea, ne axăm pe informații actuale, relevante și pe multă practică”, a mai spus Iuliu-Paul Pop. 
 

Structura programului este identică pe cele două zile, iar prezentările au fost grupate pe patru categorii și gândite în așa fel încât să ofere informații relevante, care pot fi ulterior aplicate. 

„Prima categorie este despre inspirație. Am ales patru fotografi foarte cunoscuți și talentați, trei din România și unul din străinătate, care lucrează în stil FilmLook. Aceștia vor împărtăși din experiențele lor. A doua categorie este despre sfaturi în ceea ce privește toate aspectele care țin de businessul de fotografie. În acest context am invitat zece fotografi și specialiști în domeniu care să ofere informații cu adevărat valoroase, cu ajutorul cărora participanții să își poată crește businessurile. Fiecare dintre cei zece va aborda subiectul în care este expert, fie că este vorba despre social media, branding,  conceperea textelor, concursuri, editare și așa mai departe. A treia categorie este despre practică pe teren și editare, unde vom avea patru speakeri. Trebuie să subliniez că în ceea ce privește partea practică, vor avea loc workshop-uri de lumină, posing, editare, toate live, împreună cu toți participanții. A patra categorie este despre ceea ce nu ne place nouă fotografilor să facem: birocrație și hârțogăraie. Așa că am invitat 3 speakeri care să-ți vorbească despre business, strategii de dezvoltare, firme, forme juridice și contracte într-un format de Q&A”, a mai adăugat Iuliu-Paul Pop, organizator. 

Postarea urmatoare Postarea anterioara

Inspirație

Dragoș Ludușan (Be-Light) 

Dragoș a fost prezent și la prima ediție a conferinței în 2022 și a discutat despre viziunea lui asupra modului în care un fotograf trebuie să-și antreneze mintea și simțurile pentru a se putea conecta cu oamenii din fața camerei. Anul acesta a promis că va aborda un subiect la fel de interesant ca și cel de anul trecut. 

 

Dorin Catrinescu (ID-Brothers) - Cum creăm povestea de nuntă

Oamenii întotdeauna au avut o pasiune pentru povești. Însă, când vine vorba de nuntă, povestea de viață a mirilor trebuie să se regăsească în fotografii. Fiecare eveniment poate fi văzut ca pe un film, iar modul de construcție a poveștii respectă întocmai momentele subiectului.

Dorin Catrinescu va arăta publicului modul în care vede el povestea de nuntă și va explica cum se pot aplica tehnicile din cinematografie pentru a transmite prin fotografii emoțiile și atmosfera de la un eveniment.

 

Bianca și Sergiu (Silhouettes) - Experiența mirilor cu fotograful

Serviciul de fotografie de nuntă nu presupune doar livrarea unor fotografii frumoase, ci implică și oferirea unei experiențe mirilor. Cu cât fotograful este mai deschis și mai comunicativ, cu atât mirii se vor simți mai confortabil în fața camerei.
Bianca și Sergiu vor vorbi în cadrul conferinței Tell a Story despre modul în care interacționează cu mirii la nuntă și despre cum realizează fotografii neregizate.

 

Nina & Darek 

Pentru a învăța o tehnică nouă este suficientă uneori doar observația. Alteori este necesară participarea la un workshop pentru însușirea cunoștințelor. Însă, când vine vorba de viziune, de finețe, de sentiment sau de estetică, este aproape imposibil oricine să-și dea seama de ce lucrurile sunt într-o anumită manieră.
Nina și Darek (fotografi din Polonia) sunt doi fotografi extrem de talentați care au un stil unic, recognoscibil. Dincolo de estetică aparte care îi transpune pe privitori în lumea filmului, acești fotografi au o sensibilitate deosebită când vine vorba de a transpune în imagini emoțiile mirilor. La conferință, participanții vor avea ocazia să afle povestea din spatele acestor fotografii.

 
Sfaturi:

Iulia Greab - Cum să faci reclame eficiente pe Facebook

Acum e mai ușor, mai ieftin și mai eficient ca niciodată ca afacerile să fie promovate în mediul online, însă ca în orice domeniu există câteva aspecte de care trebuie ținut cont.
Iulia Greab va oferi tips&tricks despre cum funcționează algoritmul Facebook, despre cum să se targetează corect potențialii clienți și cel mai important, despre cum se măsoară rezultatele, pentru a vedea dacă investiția dă roade. 

 

Cristina Pop - Cum să spui povești pe Instagram

Într-o lume în care suntem bombardați de conținut media la tot pasul, unde multe dintre imagini sau videouri sunt de o calitate foarte bună, ar părea că nu se mai poate face nimic nou. Însă adevărul este că publicul caută autenticitate!
Cristina Pop va spune cum „postările noastre pot suna sexy prin storytelling”! Autenticitatea este în fiecare persoană în parte și fiecare are lucruri care pot fi scoase în evidență. Însă pentru a converti acest lucru într-o vânzare de servicii, povestea trebuie să fie cât mai interesantă. 

 

Mihai Roman - Cum să ajungi viral ca fotograf pe TikTok

„Povestitorul de nunți” a ajuns cu siguranță cel puțin o dată pe ecranele celor care au TikTok. Mihai Roman a ajuns să fie unul dintre fotografii de evenimente cu cei mai mulți urmăritori pe această platformă, din România. Mihai va spune cum a reușit și dacă popularitatea din mediul online i-a adus clienți în plus. 

 

Robert Herineanu – Branding

Robo, cum îi spun prietenii, va vorbi despre branding și graphic design, dar va puncta și cât de importantă este imaginea unei afaceri pentru ca aceasta să atragă cât mai mulți clienți.
De asemenea, el este designerul care a creat grafica pentru Tell a Story! 

 

Bianca Tămaș - Colaborarea cu un copywriter

Descrierile pentru fotografiile care ajung pe social media poate de multe ori să dea bătăi de cap oricărui fotograf. O imagine poate să însemne cât o mie de cuvinte, însă în mediul online este nevoie și de acele cuvinte pentru a avea o relevanță cât mai mare. 
Bianca Tămaș va oferi câteva sfaturi simple despre cum se scrie caption-uri fără prea mare efort și despre ce presupune colaborarea cu un copywriter, pentru ca site-urile să fie mai bine indexate de motoarele de căutare.

 

Florin Ștefan - Relevanța concursurilor de fotografie

Concursurile pot fi o metodă bună de verificare a nivelului profesional la care se află fiecare fotograf, dar în același timp pot să ofere mai multă vizibilitate în cee ace privește clienții și validare în fața colegilor.
Florin Ștefan, unul dintre cei mai titrați fotografi români, atât pe plan național cât și internațional, va spune publicului Tell a Story cum se raportează el la concursurile de fotografie de nuntă și ce beneficii a avut de pe urma lor.

 

Anna Balan - Cum să o iei de la zero într-o altă țară

Ana Balan s-a refugiat în România la începutul anului 2022, însă a reușit în mai puțin de un an să-și pună pe picioare un studio foto și să câștige încrederea clienților români. La conferința va spune povestea ei de viață care este cu adevărat impresionantă.

 

Cristina Cotoi - Colaborarea cu un wedding planner

Wedding plannerul este deseori omul de legătură dintre miri și ceilalți furnizori, prin recomandările pe care le face. Din acest motiv poate să facă fotografilor legătura cu noi clienți, însă pentru a fi recomandați, trebuie să se poziționeze în relația cu aceștia ca prestatori de servicii care dau dovadă de profesionalism și seriozitate. 
Cristina Cotoi, va prezenta criteriile după care un wedding planner alege furnizorii pe care-i recomandă și care sunt semnalele de alarmă care-i ridică suspiciuni despre unii prestatori.

 

Răzvan Drecșan - Colaborarea cu un editor

Chiar dacă mulți fotografi optează să-și editeze singuri fotografiile, din motive financiare sau legate de stil, colaborarea cu un editor poate aduce o mulțime de beneficii printre care mai mult timp liber și scurtarea termenelor de predare.
Răzvan Drecșan, va povesti de ce a ales să fie editor foto și video, care sunt provocările, dar și avantajele acestui domeniu, cum și-a optimizat workflow-ul pentru a lucra rapid și eficient și de ce editorul nu este o cheltuială, ci poate să le aducă fotografilor venituri mai mari.

 

Julius Paul - Schimbarea stilului de editare

Trecerea de la un stil de editare la altul implică două aspecte importante: pe de-o parte trebuie învățată o nouă tehnică și să fie devină parte integrantă din autenticitatea fotografului, iar pe de altă parte trebuie să schimbi categoria de clienți cărora te adresezi.
Julius Paul va povesti publicului cum a făcut el trecerea la stilul clasic de editare la FilmLook, care a fost abordarea, ce dificultăți a întâmpinat și cum și-a schimbat clientela.

 

 

Practică :
 

Alin Panaite - Creativitate în fotografie

Lumina este unul dintre principalele elemente de joc atunci când vine vorba de fotografia de nuntă. Fie că fotograful allege să se orienteze spre schemele clasice de iluminare a unui portret sau dorește să se joace într-un mod creativ, este nevoie de imaginație pentru a face fotografii frumoase pentru mirii.
Alin Panaite va susține un workshop cu toți participanții, în care va arăta câteva tehnici simple, dar de efect, prin care se pot obține fotografii creative.

 

Marian Sterea – Posing

Orice fotograf a primit cel puțin o dată în cariera sa întrebarea: „Cum să stau la poză?” Pentru că unele poziții sunt mai fotogenice și unele persoane au nevoie de indicații foarte precise când vine vorba de acest subiect, este important să se știe unele rețete pe care fotograful să le aplice în orice context.
Marian Sterea va susține un workshop de posing cu un cuplu (mire și mireasă) ca să le arate participanților câteva idei de poziții pe care el le recomandă oamenilor la nuntă.

 

Julius Paul - Editare de preseturi în Adobe Lightroom

Mulți fotografi, cel puțin cei la început de drum, au impresia că dacă pun un preset de editare cumpărat de pe internet, automat fotografiile lor vor arăta exact ca cele pe care le-au văzut pe site-ul vânzătorului. Adevărul e că fiecare colorizare se potrivește pe un anumit gen de situații (de lumină, subiect și context), dar mai mult decât atât, orice preset trebuie ajustat pentru stilul de fotografiere, modelul de cameră și subiect.
Julius Paul le va arăta participanților într-o sesiune de editare live care este logica după care sunt construite preseturile FilmLook și cum pot fi ele ajustate pentru nevoile fiecărui fotograf.

 

Adina Cuc - Retouch de foto în Adobe Lightroom

Adina Cuc va susține un workshop cu toți participanții în care va arăta tips&tricks despre cum să lucreze în Photosop pe partea de retouch de piele, aplicabile imediat pe fotografia de nuntă.
Adina are o vastă experiență în fotografia de studio de newborn, maternitate și familie.

 

Q&A:
 

Andrei Ursachi și Tache Ion Vladimir - Business și Marketing în fotografie

Cunoștințele despre modul în care se construiește și se susține o afacere trebuie să vină în completarea profesionalismului și talentului fiecărui fotograf. 
Tache Ion Vladimir, are experiență atât în zona de antreprenoriat în domeniul foto-video, cât și ca angajat în corporație, iar Andrei Ursachi este un renumit antreprenor care de-a lungul timpului a creat și dezvoltat mai multe afaceri de succes.
Amândoi vor răspunde la toate întrebările publicului despre domeniul afacerilor.

 

Ana-Maria Udriște - Despre forme legale și contract

Cu siguranță fiecare fotograf care este pe cont propriu are multe întrebări legate de firme, facturi, taxe, mărci înregistrate, GDPR și contracte, motiv pentru care la Tell a Story va fi prezentă o avocată specializată în IMM-uri. 
Și nu orice avocată, ci Ana-Maria Udriște, co-fondatoarea aovocatoo.ro, care le va explica celor prezenți cum să lucreze 100% legal și cum să se protejeze, prin contract, de problemele care pot apărea în prestarea de servicii.

Cele două zile vor fi însă pline de surprize. În primul rând, va avea loc o tombolă în cadrul căreia toți participanții sunt înscriși automat, iar sponsorii oferă premii. De asemenea, organizatorii au pregătit două concursuri tot cu premii. 

Fiecare participant are masa de prânz inclusă și primește un goodie pack. 

Mai multe informații se găsesc pe site-ul Tell a Story

Suport clienti Luni - Vineri 10:00 - 18:00/ Sambata-Duminica: Inchis

0314256991 office@photosetup.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!