La plimbare cu Canon R6II si RF 100-500mm

La plimbare cu Canon R6II si RF 100-500mm

Radu Lupascu a testat noul Canon R6 II alaturi de obiectivul foto RF 100-500mm in cadrul unei ture foto in Parcul National Comana.
Pentru cei care nu stiu, Parcul Natural Comana prezinta o arie naturala incadrata în bioregiunea continentala sudica a Campiei Romane si cea nord-estica a Campiei Burnazului, ce adaposteste, protejeaza si conserva o gamă floristica È™i faunistica diversa, exprimata atat la nivel de specii cat si la nivel de ecosisteme terestre si acvatice, confrom Wikipedia.
Asadar un loc propice pentru  a "vana" cu RF 100-500mm cele mai interesante specii de pasari.


Parerea lui despre aceasta combinatie de aparat si obiectiv se regaseste mai jos, alaturi de cateva dintre imaginile realizate.

Dupa shootingul realizat cu Canon R6 mark II + Canon RF 100-500 in Parcul National Comana, pot spune ca este un aparat capabil sa indeplineasca nevoile unui fotograf de wildlife prin prisma sistemului de autofocus foarte rapid si precis, functia de eye detect la animale, capacitatea de rafala de pana la 40 cadre pe secunda . De asemenea Modul de focalizare a fost constant pe servo avand ca raza de actiune toata suprafata senzorului .

Setup-ul este unul ideal, obiectivul putand sa sustina sistemul rapid de autofocus al aparatului pentru a realiza cadre in miscare, reusind sa mentina focusul constant odata ce este blocat pe subiect.

Canon RF 100-500 L este un obiectiv destul de usor avand in vedere focala pe care o ofera, astfel cadrele pot fi realizate din mana fara probleme intrucat stabilizarea si timpii scurti de expunere ne sunt alaturi.
Daca nu, poate fi pus pe un monopied  fluid MVMXPRO500  sau Manfrotto Element ce poate usura mult in sustinerea si utilizarea lui.

Cadrele realizate au fost facute cu functiile active de eye detect si prioritate de subiect (animale).

Setarile folosite variau in functie de felul in care aparatul calcula expunerea avand in vedere ca a fost setat sa supraexpuna cu 2/3.

Modul folosit a fost cel manual astfel timpul de expunere folosit a fost 1/2500 iar diafragma a variat intre 7.1 si 9 timp in care ISO-ul a fost lasat pe auto . La cadrele statice ( King Fisher ) ISO-ul l-am lasat fix la o valoare decenta si am crescut timpul de expunere .

Competentele acestei camere in materie de ISO m-au surprins intrucat am reusit sa scot cadre foarte bune si la valori mari precum 12600.

Cei 24 Mpx au fost destui pentru a permite si un crop mai agresiv (exemplu cadrul cu cormoranul pitic cu pestele in cioc ) .

Ca un raport al reusitei autofocusului  acesta ar fi peste 85% .

In concluzie, aceasta combinatie este una ideala pentru orice fotograf pasionat de wilde-life si nu numai.

Postarea urmatoare Postarea anterioara
Galerie imagini
Galerie imagini
Galerie imagini
Galerie imagini
Galerie imagini
Galerie imagini
Galerie imagini
Galerie imagini
Galerie imagini

Suport clienti Luni - Vineri 10:00 - 18:00/ Sambata-Duminica: Inchis

0314256991 office@photosetup.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!