Atelier introductiv fotografie pe film in parteneriat cu Ilford

Atelier introductiv fotografie pe film in parteneriat cu Ilford

Fotografia pe film este mult mai mult decat o simpla activitate; este o pasiune ce aduce in prim-plan o simbioza unica intre arta si tehnologie. Pentru cei pasionati de aceasta forma autentica de exprimare vizuala, fiecare fotografie pe film devine o marturie a timpului si a experientelor personale.

Pasiunea pentru fotografia pe film incepe cu acea senzatie magica de a incarca un film in aparatul foto, cu sunetul mecanismului ce avanseaza filmul si cu sentimentul anticiparii, nestiind exact cum vor arata fotografiile pana cand filmul va fi dezvoltat. Fiecare cadru devine pretios, pentru ca nu sunt sute sau mii, asa cum se intampla in lumea digitala, ci doar un numar limitat de cadre pe rolul de film.

Pasiunea pentru fotografia pe film inseamna sa intelegi cu adevarat procesul de capturare a luminii pe pelicula, sa stii ca fiecare detaliu conteaza si ca fiecare expunere este o oportunitate unica de a crea ceva cu adevarat special. Fiecare fotograf pe film devine un maestru al compozitiei, al expunerii corecte si al folosirii luminii naturale, pentru ca ajustarile ulterioare in post-procesare sunt limitate.

Pasionatii de fotografie pe film se indragostesc de textura si granulatia specifica a filmului, de culorile sale naturale si de calitatea sa atemporala. Ei inteleg ca fotografia pe film nu este doar despre a captura imagini, ci si despre a crea opere de arta autentice care isi pastreaza valoarea de-a lungul timpului.

Fotografia pe film inseamna si sa te conectezi cu trecutul, sa explorezi aparate foto si tehnici de altadata si sa resuscitezi procese de dezvoltare fotografica. Este o pasiune care te face sa apreciezi mai mult fiecare fotografie digitala pe care o faci, deoarece intelegi cu adevarat ce inseamna sa lupti cu iluminarea slaba sau sa astepti cu nerabdare sa vezi cum a iesit ultimul film expus.

In concluzie, pasiunea pentru fotografia pe film este despre a trai in prezent, dar si despre a pastra si onora trecutul. Este despre a transforma momentele fugitive in amintiri palpabile si a invata mereu, cu fiecare cadru capturat. Este despre a experimenta, a crea si a perpetua frumusetea intr-un mod autentic si neingradit, intr-o lume a fotografiei care se schimba rapid.
 

Ce vom face in cadrul acestui atelier introductiv?


Daca vrei sa afli mai multe despre fotografia pe film, precum si despre cum poti sa iti developezi si procesezi singur filmele foto, te asteptam alaturi de noi.
Vom experimenta procesarea filmului alb-negru impreuna cu Andrei Runcanu si kit-urile Ilford Starter. Acest atelier introductiv se adreseaza pasionatilor de fotografie pe film, care sunt la inceput de drum si doresc sa descopere kit-urile Starter de la Ilford.

1. Cateva considerente despre fotografia pe film
2. Prezentare elementele si materialele necesare developarii filmului
3. Lucrul cu Ilford Starter Kit. Prezentare Kit-uril
4. Notiuni de baza despre developare si procesare film alb-negru in camera obscura 

Participarea este gratuita pe baza de inscriere in formularul de mai jos:

Postarea urmatoare Postarea anterioara

Atelier Fotografie pe film

Inscrie-te la atelierul introductiv despre fotografia pe film, completand formularul de mai jos:
Ma inscriu

Despre Ilford

Format din inceputuri umile in 1879, cand Alfred Hugh Harman a inceput sa produca farfurii uscate cu gelatina in subsolul casei sale din Ilford, Regatul Unit, numele Ilford a ramas unul dintre cele mai vechi si mai consacrate din industria fotografica. Ilford Photo are de atunci a fost un pionier in lumea fotografiei analogice si si-a meritat pe buna dreptate pozitia sa proeminenta pe piata.

Ilford Photo este probabil unul dintre cele mai clasice marci cand vine vorba de produse fotografice analogice. Filmele alb-negru ale Ilford Photo sunt indragite de clientii sai in intreaga lume.

Astazi, gama lor de produse include tot ce aveti nevoie pentru fotografia analogica. Totul, de la filmul clasic Pan F, camere de unica folosinta, camere intunecate pop-up, hartie analogica pentru mariri si substante chimice pentru a va dezvolta filmul si hartia. Va putem garanta ca veti gasi produse potrivite pentru dvs. si scopul dvs.

Fotografia analogica se refera la fotografia folosind o camera analogica si un film. O rola de film este incarcata in camera si atunci magia incepe incet sa se produca de indata ce incepeti sa faceti clic. Cand lumina interactioneaza cu substantele chimice din film si se creeaza o imagine.

Fotografia analogica, cunoscuta si sub denumirea de fotografie de film, este un nume colativ pentru fotografie care utilizeaza procese chimice pentru a capta o imagine. De obicei pe hartie sau film. Aceste metode au fost folosite cu secole inainte ca lumea sa inventeze fotografia digitala.

Ilford a fost unul dintre cei mai timpurii care au adoptat tehnologia imaginilor digitale pentru pietele fotografice si comerciale de format mare. De atunci, Ilford a fost in fruntea inovatiei in industrie, demonstrand capacitatea de a proiecta produse in conformitate cu tehnologiile in schimbare.

Astazi produc hartie inkjet pentru clientii care solicita o hartie cu calitate si caracter.

In gama lor de produse, veti gasi totul pentru a va imprima imaginea. De la hartie mai mica pana la dimensiuni mai mari pe rola, totul pe suprafata de hartie la alegere. Indiferent daca doriti o hartie neteda sau una care sa imite o acuarela.

 

 

Despre Andrei Runcanu

Actor si fotogra, fondator si redactor-sef la STORY OF MAGAZINE, o revista axata pe povesti spuse prin fotografie, literatura si moda.
Website , Instagram

Galerie imagini
Galerie imagini
Galerie imagini
Galerie imagini
Galerie imagini
Galerie imagini
Galerie imagini
Galerie imagini
Galerie imagini
Galerie imagini
Galerie imagini
Galerie imagini

Suport clienti Luni - Vineri 10:00 - 18:00/ Sambata-Duminica: Inchis

0314256991 office@photosetup.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!