Profil de fotograf: Marius Godeanu

Profil de fotograf: Marius Godeanu

In cel mai recent articol din seria "Profil de Fotograf", il avem in prim plan pe Marius, un fotograf profesionist cu o pasiune profunda pentru acest domeniu. El si-a descoperit dragostea pentru fotografiat in anul 2000, cu un aparat foto Nikon Point & Shoot in mana, in timpul unei excursii de familie. De atunci, pasiunea sa a evoluat la fel de mult ca echipamentul pe care il foloseste. Marius traieste pentru fotografia de eveniment, dar are si alte interese, precum fotografia de fashion sau pe film. Fiind o fire critica, chiar si fata de el insusi, se straduieste mereu sa-si depaseasca propriile asteptari si abordari. 

 

Cum a aparut pasiunea pentru fotografie si cand s-a transformat in profesie?

 

Marius: Pasiunea pentru fotografie a inceput undeva in jurul anului 2000 cand am fost plecat intr-o excursie cu familia si alti prieteni, unii dintre ei avand un aparat foto pe film Point & Shoot Nikon si mi s-a parut foarte tare sa pot experimenta first hand ideea de a face poze si a pastra in imagini, amintiri din locurile pe unde ajungeam. Mai apoi am cochetat cu primele aparate foto digitale, intai P&S-urile si usor-usor spre bridge-urile mai avansate de pe vremea aia si in cele din urma DSLR-urile.

 

Care sunt provocarile pe care le intampini cel mai des in cadrul proiectelor tale?

 

Marius: In general sunt un critic foarte aspru cu mine si de cele mai multe ori, chiar daca lucrez pentru client, principala provocare este ca rodul muncii mele sa ma multumeasca pe mine in primul rand.

 

Din punctul tau de vedere, ce reprezinta o fotografie buna?

 

Marius: O fotografie poate fi buna din mai multe puncte de vedere, fara sa fie nevoie sa indeplineasca toate criteriile in acelasi timp. O fotografie buna poate sa atraga atentia prin complexitatea tehnica ce a stat la baza realizarii ei. Poate sa transmita o traire, un mesaj sau sa surprinda un moment unic.

 

Ce preferinte ai, ca gen de fotografie?

 

Marius: De-a lungul anilor, am incercat mai multe genuri de fotografie, dar adevarata vocatie am gasit-o in fotografia de eveniment, pentru care sunt in general cel mai cunoscut. Ca pasiuni personale se mai pot enumera fotografia de calatorie, fotografia de fashion si fotografia pe film.

 

Ce echipament foto utilizezi în prezent si de ce l-ai ales?

 

Marius: In prezent folosesc in cea mai mare parte echipament digital de la Nikon si anume D3, D3x, Z6 II. Mai detin si un aparat foto digital format mediu Pentax 645D. Am ales Nikon de mai bine de 15 ani pentru ca tot timpul mi-a oferit acea incredere pe care nu o regaseam si nici azi nu o regasesc de la brandurile concurente si mi-au cam trecut prin mana aproape toate aparatele foto profesionale si semiprofesionale de la mai toti producatorii din ultimii 15 ani. Ma bucur enorm ca Nikon a reusit sa prinda trenul mirrorless-urilor, ajungand chiar la unele modele extraordinare pentru gamele lor - cum ar fi Nikon Z6 II, Z8 si Z9 (cu care am avut destule interactiuni). Ca aparatura pe film, am o gramada de aparate de la Nikon, Olympus, Contax pe format 35mm si Pentax, Mamyia, si Hasselblad ca format mediu.

 

Care sunt planurile tale de viitor în acest domeniu?

 

Marius: Daca am invatat ceva in viata e ca nu trebuie sa iti faci planuri de viitor pentru mai niciodata nu se vor indeplini, ci mai degraba e posibil sa fii surprins placut de ce are viitorul rezervat pentru tine. Asa ca singurul plan pe care il am e ca azi sa fiu fotograful mai bun decat eram ieri si mai slab decat cel care o sa fiu maine.

 

Un sfat pentru cei ce sunt la inceput de drum in domeniul fotografiei?

 

Marius: Am avut sansa recent sa predau un curs de fotografie, atat de incepatori, cat si de avansati, si sfatul cel mai important pe care l-am tot repetat cursantilor a fost sa experimenteze cat mai mult si mai ales sa nu le fie frica sa traga poze proaste. Singura conditie sa cresti este sa tragi prost, dar cu condiția SA STII CA TRAGI PROST. De aici, evolutia vine de la sine.

Incheind incursiunea in lumea fotografiei prin ochii unui profesionist, ne ramane sa ne gandim la sfatul sau pentru cei aflati la inceput de drum: "experimenteaza cat mai mult si sa nu iti fie frica sa faci poze proaste.". Aceasta este esenta cresterii si evolutiei in orice domeniu! Ce poate fi mai important decat a fi mai bun azi decat ai fost ieri si a astepta cu nerabdare sa devii mai bun maine? Aceasta este abordarea lui Marius, care vede in fiecare provocare o oportunitate de a se dezvolta. Pe el il puteti urmari si pe alte plarforme: Instagram, Website

Postarea urmatoare Postarea anterioara
Galerie imagini
Galerie imagini
Galerie imagini
Galerie imagini
Galerie imagini
Galerie imagini

Suport clienti Luni - Vineri 10:00 - 18:00/ Sambata-Duminica: Inchis

0314256991 office@photosetup.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!