Profil de fotograf: Narcisa Tripa

Profil de fotograf: Narcisa Tripa

Va invitam sa cunoasteti povestea fascinanta a Narcisei Tripa, a carei pasiune pentru arta fotografica a evoluat in decursul a 13 ani de cariera. De la utilizarea primului aparat foto, pana la evolutia sa in arta fotografiilor fine art si de studio, puteti descoperi cum a invatat sa faca fata provocarilor cotidiene, cum a ajuns sa aprecieze echilibrul dintre autenticitate si frumusetea fotografiilor, dar si ce inseamna pentru ea o fotografie buna. Pe drumul spre perfectiune a reusit sa evolueze constant, insa pasiunea pentru invatare si explorare a ramas neschimbata. Fie ca va descrieti ca entuziasti in fotografiei sau ca profesionisti in devenire, aceasta poveste va servi drept inspiratie si motivatie pentru a va urma pasiunea.

 

Cum a aparut pasiunea pentru fotografie si cand s-a transformat in profesie?

 

Narcisa: Pasiunea mea pentru fotografie a luat nastere intr-un mod destul de neasteptat. Sotul meu m-a surprins punandu-mi un aparat foto in mana si spunandu-mi ca voi fotografia o nunta in urmatoarele zile. Aceasta provocare neasteptata s-a transformat intr-o dragoste profunda pentru arta capturarii momentelor speciale. De atunci, timp de 13 ani, n-am mai lasat aparatul din mana si am construit o cariera frumoasa in lumea fotografiei. 

 

Care sunt provocarile pe care le intampini cel mai des in cadrul proiectelor tale?

 

Narcisa: Una dintre cele mai frecvente provocari cu care ma confrunt in proiectele mele este sa obtin cadre minunate in ciuda momentelor tipice ale copiilor, cum ar fi puseele, durerile de dinti si tantrumurile. Este un echilibru delicat intre a captura autenticitatea si a crea imagini minunate pentru parinti, care investesc atat bani, cat si timp in aceste sedinte foto. Abilitatea de a gestiona aceste situatii cu rabdare si creativitate reprezinta o parte esentiala a ceea ce fac, pentru a oferi parintilor amintiri frumoase cu micutii lor.

 

Din punctul tau de vedere, ce reprezinta o fotografie buna?

 

Narcisa: O fotografie buna, din perspectiva mea, este rezultatul unei combinatii magice intre emotie, compozitie si lumina. Emotia transmisa intr-o imagine poate crea o conexiune puternica, in timp ce o compozitie bine gandita si o manipulare atenta a luminii adauga profunzime si caracter. Este acea captura care nu doar infatiseaza un moment, ci il traieste din nou. 

 

Ce preferinte ai, ca gen de fotografie?

 

Narcisa: Preferintele mele au evoluat odata cu trecerea timpului, si in prezent, simt o atractie puternica catre fotografia de studio si fine art. Daca in trecut ma regaseam in capturarea momentelor magice la apus in aer liber, acum gasesc bucurie in crearea imaginilor elaborate si estetice in mediul controlat al studioului. Fotografia fine art imi ofera o platforma pentru experimentare creativa si pentru a aduce o nota artistica distinctiva in fiecare captura.

 

Ce echipament foto utilizezi în prezent si de ce l-ai ales?

 

Narcisa: In prezent, ma bazez pe un Sony A7R IV, insotit de obiectivele Sony 50mm f/1,2, 35 mm f/1,4 si Sigma 105mm f/1,4. De la o tranzitie anteriora de la Canon, am ales Sony datorita performantelor remarcabile, calitatii senzorului, capacitatilor in conditii de lumina scazuta si versatilitatii obiectivelor. Aceasta schimbare mi-a dovedit ca a fost o alegere inteleapta pentru evolutia si calitatea muncii mele in fotografia profesionala.

 

Care sunt planurile tale de viitor în acest domeniu?

 

Narcisa: Planurile mele de viitor in acest domeniu se concentreaza in principal pe o evolutie continua. Imi doresc sa ma autodepasesc constant, sa explorez noi tehnici si sa aduc o nota distinctiva in munca mea. Fiecare proiect reprezinta o oportunitate de a invata si de a evolua ca fotograf. Scopul meu este sa creez cadre minunate care sa inspire si sa surprinda intr-un mod unic. Cu fiecare sedinta foto, imi propun sa aduc ceva nou si sa construiesc o colectie diversa si captivanta de imagini. 

 

Un sfat pentru cei ce sunt la inceput de drum in domeniul fotografiei?

 

Narcisa: Pentru voi, cei la început de drum în fotografie, sfatul nostru este să fiți curajoși să întrebați, să postați și să solicitați feedback de la alți fotografi. Implicați-vă în diverse proiecte și înțelegeți că, cu cât experimentați mai mult, cu atât veți deveni mai siguri pe voi și mai experimentați în arta fotografică. Abordați fiecare oportunitate ca pe un pas important în dezvoltarea voastră și bucurați-vă de procesul de învățare continuă. 

 

Desi pasiunea Narcisei pentru fotografie a debutat neasteptat in momentul in care a fost provocata de sotul sau sa fotografieze o nunta, aceasta provocare a devenit o dragoste profunda pentru arta capturarii momentelor, transformandu-se intr-o cariera fotografica infloritoare. Preferintele sale au indreptat-o spre fotografia de studio si fine art, unde poate experimenta si da frau liber creativitatii. Planurile de viitor se concentreaza pe evolutie continua si explorarea noilor tehnici. Pentru cei la inceput de drum in fotografie, sfatul sau este sa fie curajosi si sa abordeze fiecare oportunitate ca pe un pas important in dezvoltarea lor.

 

Pe Narcisa o puteti urmari si pe alte platforme: Instagram, Website

Postarea urmatoare Postarea anterioara
Galerie imagini
Galerie imagini
Galerie imagini
Galerie imagini
Galerie imagini
Galerie imagini

Suport clienti Luni - Vineri 10:00 - 18:00/ Sambata-Duminica: Inchis

0314256991 office@photosetup.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!