Profil de fotograf: Raluca Anghelescu

Profil de fotograf: Raluca Anghelescu

In luna femeii, dorim sa o aducem in prim plan pe Raluca Anghelescu printr-un nou articol dedicat seriei “Profil de fotograf”. Astfel, descoperim cum calatoriile sale au deschis poarta catre o pasiune neasteptata pentru fotografie. Plecand de la dorinta de a imortaliza fiecare colt de lume vizitat, a ajuns sa renunte la cariera de Cabin Crew pentru a se dedica complet artei capturarii emotiilor. Intr-un mod inspirational, Raluca ne dezvaluie cum aceasta pasiune s-a transformat intr-o profesie plina de satisfactii, investind in cursuri, echipament si specializandu-se in portrete de business, de maternitate si de nou-nascuti. Prin deschiderea recenta a celui mai mare studio foto din Brasov, ea promite sa continue sa surprinda si sa impartaseasca povesti unice, fiind si un sustinator dedicat al aspirantilor in domeniul fotografiei.

 

Cum a aparut pasiunea pentru fotografie si cand s-a transformat in profesie?

 

Raluca: Pasiunea pentru fotografie a inceput de cand am inceput sa calatoresc in jurul lumii, de prin 2012, cand dorinta mea era sa am cate o imagine reprezentativa a fiecarui loc vizitat. Diferenta este ca atunci eu eram subiectul, acum locul meu este in spatele obiectivului. Fotografia s-a transformat in profesie in momentul in care am renuntat la jobul de Cabin Crew si am realizat ca felul in care iti umpli timpul trebuie sa te implineasca pe deplin. De atunci am investit in cursuri de perfectionare, in aparatura si nu m-am mai oprit. 

 


Care sunt provocarile pe care le intampini cel mai des in cadrul proiectelor tale?

 

Raluca: Oh, “provocare” este numele meu mijlociu. De cate ori am de atins cate un obiectiv nou, ma simt cea mai motivata.

 

Din punctul tau de vedere, ce reprezinta o fotografie buna?

 

Raluca: Lasand la o parte tehnicalitatile, consider ca o fotografie buna este aceea care transmite o stare, o emotie, care ajunge in sufletul privitorului si il face sa se identifice intr-un fel sau altul cu ea. (Facand referinta la fotografia de portret)

 

Ce preferinte ai, ca gen de fotografie?

 

Raluca: Daca vrei sa vorbim despre o nisa preferata, a mea este un pic mai larga, in mod general as numi-o PORTRET. M-am specializat pe portrete Business, Fashion de Maternitate, de Nou-nascut si imi place sa le fotografiez pe toate in egala masura. Ma fascineaza frumusetea oamenilor si dorinta mea este sa le scot in evidenta trasaturile.

 


Ce echipament foto utilizezi în prezent si de ce l-ai ales?

 

Raluca: Folosesc echipamente foto Fujifilm. In primul rand, mi-a placut mult cum arata. Are un aspect superb, cred ca e cel mai frumos din toate brandurile existente. Este compact, calitativ, accesibil, are o coloristica minunata si pe mine m-a cucerit. Folosesc Un Fujifilm X-T5, cu obiective foto fixe, 23mm f 1.4, 33mm f 1.4 si 56mm f 1.2.

 

Care sunt planurile tale de viitor în acest domeniu?

 

Raluca: Tocmai am deschis cel mai mare studio foto din Brasov, un studio de 200mp, in care am de gand sa fotografiez in continuare portrete de Nou-nascuti/Familie, de Maternitate, de Branding si de Fashion si mai mult de atat in acest studio voi sustine si voi gazdui cursuri si workshopuri de fotografie atat pentru fotografi incepatori cat si pentru cei cu experienta care vor sa se perfectioneze sau sa invete lumina de studio.

 

Un sfat pentru cei ce sunt la inceput de drum in domeniul fotografiei?

 

Raluca: Just Do it! Daca ai pasiune pentru aceasta arta, investeste in cursuri de perfectionare, exerseaza, urmareste fotografi buni, viseaza si indrazneste. Fii consecvent si actual. Te asigur ca rezultatele si satisfactiile nu vor intarzia sa apara.

 

Deschizandu-si inima si experienta in lumea fotografiei, Raluca a dovedit ca pasiunea autentica poate evolua intr-o poveste profesionala, plina de satisfactii. Odata cu inaugurarea celui mai mare studio foto din Brasov, promisiunile sale de a continua sa surprinda si sa impartaseasca povesti, alaturi de oferirea unui spatiu pentru cursuri si workshopuri, reflecta devotamentul sau pentru incurajarea si indrumarea altor pasionati de fotografie. Cu fiecare fotografie captivanta si cu fiecare noua lectie invatata, Raluca inspira si arata ca drumul pasiunii este, intr-adevar, plin de descoperiri fascinante si realizari remarcabile.

 

Pe Raluca o puteti urmari si pe alte platforme: Instagram, Facebook.

Postarea urmatoare Postarea anterioara
Galerie imagini
Galerie imagini
Galerie imagini
Galerie imagini
Galerie imagini
Galerie imagini

Suport clienti Luni - Vineri 10:00 - 18:00/ Sambata-Duminica: Inchis

0314256991 office@photosetup.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!