Profil de fotograf: Cristina Anghel

Profil de fotograf: Cristina Anghel

Cu o pasiune ce a pornit inca de la varsta de 15 ani, cand tatal ei a adus acasa primul DSLR, Cristina a transformat dragostea pentru fotografie intr-o profesie vibranta si plina de satisfactii. De la evenimente la fotografia de nou-nascuti si familie, aceasta a explorat diverse nise, descoperindu-si adevarata chemare odata cu nasterea fiului sau acum 6 ani. Cristina ne dezvaluie ca pentru ea, o fotografie buna depinde in primul rand de emotie, considerand conexiunea intre subiecti esentiala. Specializata in fotografie de nou-nascuti si familie, adora sa surprinda povesti profunde si sentimente autentice, evitand superficialitatea modei si trendurilor. Cu un Nikon Z6 II in mana, isi propune sa atinga excelenta in controlul luminii si sa impartaseasca cunostintele ei cu tinerii fotografi. Mai multe despre Cristina puteti afla in urmatorul articol dedicat seriei “Profil de fotograf”.

 

Cum a aparut pasiunea pentru fotografie si cand s-a transformat in profesie?

 

Cristina: Uf, de-o viata as spune! Am descoperit pasiunea pentru fotografie pe la 15 ani, cand si-a luat tatal meu primul DSLR, un Nikon D40. Il avem si acum, il pastram ca piesa de muzeu - cu el a inceput totul. La 18 ani am inceput sa fotografiez evenimente, dar a fost o perioada scurta, nu m-a atras nisa deloc. In profesie s-a transformat foarte lent, acest lucru insemnand ca toate drumurile mele oricum au dus spre fotografie, fara sa imi propun asta ca scop neaparat. Uite chiar si lucrarea de licenta la facultatea de sociologie si comunicare mi-am construit-o pe baza fotografiilor facute de mine la evenimente (nunta, botez etc). M-am perindat de la o nisa la alta o vreme, pana am ajuns la cea de nou-nascut si familie, pe care, de altfel, am descoperit-o o data cu nasterea baietelului meu, acum 6 ani. M-am informat, am decis sa merg la cursuri de mentoring si workshop-uri, atat in tara, cat si in strainatate, si de atunci am stiut ca asta este ceea ce vreau sa fotografiez tot restul vietii: BEBELUSI!


Care sunt provocarile pe care le intampini cel mai des in cadrul proiectelor tale?

 

Cristina: La momentul actual provocarea este interactiunea cu oamenii. Intr-o societate in care inca se practica sa nu scoti bebelusul din casa primele 40 zile si sa nu i-l arati nimanui nebotezat, oamenii inca nu au o perceptie destul de clara asupra acestui fenomen: fotografia de nou-nascut. Dar lucrurile se schimba, avem acces la atat de multa informatie, incat din 2 click-uri poti vedea pe pagina fotografului tot ce te intereseaza referitor la spatiu, momente video din timpul sedintelor si alte detalii prin care noi, fotografii, incercam sa schimbam paradigma si sa le aratam familiilor ca este ok si safe sa vina cu bebe pentru amintiri pretioase.


Din punctul tau de vedere, ce reprezinta o fotografie buna?

 

Cristina: O fotografie buna este suma mai multor aspecte tehnice, dar din punctul meu de vedere, "ingredientul" principal este EMOTIA. Conexiunea dintre subiecti, in fotografia de nou-nascut si familie este ca sarea si piperul in bucate. Daca fotografia nu imi transmite nici o stare, nu ma agata in nici un fel, ea nu este suficient de buna pentru standardele mele.

 

Ce preferinte ai, ca gen de fotografie?

 

Cristina: Cum spuneam, nisa newborn & family este preferata mea. De ce? Pentru ca spune o poveste, pentru ca este despre lucruri profunde, sentimente curate, despre noi inceputuri. Pentru ca nu este despre superficial (moda, trend, outfit-uri, aparente), cu acestea nu rezonez. Dar la bebelusi, vorba poetului, sufletul vibreaza si inima danseaza!


Ce echipament foto utilizezi în prezent si de ce l-ai ales?

 

Cristina: Am ramas fidela echipamentelor Nikon de-a lungul timpului, acum exploatand din greu un Nikon Z6 II.

 

Care sunt planurile tale de viitor în acest domeniu?

 

Cristina: Perfectionistul din mine isi doreste sa ajunga la excelenta in materie de stapanire si manevrare a luminii. De altfel, am planuri destul de impamantenite, zic eu. Sa evoluez constant pentru ca mereu exista loc de mai bine si sa dau mai departe din tot ce pot si stiu fotografilor incepatori la sesiunile de mentoring. Ah...si sa inventez o vraja, ceva, care sa ii scape de colici din prima si definitiv pe bebelusi, saracii - asta mi-ar mai placea! Cea din urma dorinta este cea mai impamantenita, dupa cum spuneam.

 

Un sfat pentru cei ce sunt la inceput de drum in domeniul fotografiei?

 

Cristina: A fi fotograf de familie si a te specializa in fotografia de bebelusi este o calatorie plina de emotii si satisfactii. In experienta mea, am invatat ca dubiile unui fotograf la inceput de drum sunt normale si fac parte din procesul de crestere profesionala. Este important sa ne amintim ca fiecare zambet imortalizat, fiecare privire inocenta a unui bebelus si fiecare moment de familie pe care il pastram pentru eternitate, sunt cele care ne alimenteaza pasiunea si ne imping sa devenim mai buni in arta noastra.

Sa nu lasam dubiile sa ne opreasca din a urmari aceasta pasiune, ci mai degraba sa le folosim ca un impuls pentru a invata, a evolua si a surprinde magia din fiecare moment!

Asadar, dragi colegi la inceput de drum, tineti-va capul sus, camera pregatita si inima deschisa pentru toate minunatele ocazii pe care vi le va oferi aceasta profesie. Povestile asteapta sa fie spuse, iar noi suntem naratorii vizuali privilegiati sa le dam viata. Haideti sa ne bucuram de fiecare clipa si sa facem din fotografie nu doar o meserie, ci o parte esentiala din povestea noastra personala!

 

Discutia cu Cristina ne-a purtat intr-o calatorie captivanta prin evolutia pasiunii ei pentru fotografie, de la adolescenta pana la transformarea acesteia intr-o profesie plina de sens. Cu o perspectiva profunda asupra artei fotografice, ea a subliniat importanta emotiei intr-o fotografie reusita si a dezvaluit ca specializarea sa in fotografie de nou-nascuti si familie este inspirata de dorinta de a captura momente autentice si profunde. Cu planuri bine conturate de a atinge excelenta in manevrarea luminii si de a impartasi cunostintele sale cu alti fotografi incepatori, Cristina se dovedeste a fi nu doar un maestru al imaginilor, ci si un mentor pasionat. Ea ne indeamna sa privim fotografia nu doar ca pe o meserie, ci ca pe o parte esentiala a povestii personale. Astfel, ramane sa ne bucuram de fiecare clipa si sa facem din fotografie o calatorie plina de satisfactii si descoperiri constante.

 

Pe Cristina o puteti urmari si pe alte platforme: Instagram, Website

Postarea urmatoare Postarea anterioara
Galerie imagini
Galerie imagini
Galerie imagini
Galerie imagini
Galerie imagini
Galerie imagini

Suport clienti Luni - Vineri 10:00 - 18:00/ Sambata-Duminica: Inchis

0314256991 office@photosetup.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!