Review Viltrox 75mm f1.2 pentru FujiFilm

Review Viltrox 75mm f1.2 pentru FujiFilm

Viltrox a lansat recent un obiectiv de 75mm f1.2 pentru FujiFilm si fiind proaspat in posesia lui, fotograful Alin Vatafu a surprins cateva imagini ale frumosului port popular traditional, cu acest obiectiv.
Iata parerea lui Alin Vatafu despre VIitrox 75mm f1.2, mai jos

Obiectivul Viltrox 75mm f1.2 are o lungime focala neconventionala de 112,5 mm (echivalent cu format full- frame). Pentru cei care sunt familiarizati cu obiectivele XF80mm si XF90mm se vor adapta cu usurinta la aceasta noua lungime focala. 

Design si calitatea constructiei: 

Obiectivul este robust si greu. Cantarind 670 de grame, obiectivul nu este deloc usor in comparatie cu alte obiective. Toate componentele sale sunt de inalta calitate, iar obiectivul pare sa fie construit in mod corespunzator. 

Datorita dimensiunii sale pe acest obiectiv se pot pune filtre de 77mm. În plus, beneficiaza de protectie impotriva apei si a prafului, caracteristici indispensabile unui obiectiv Pro. 

Spre deosebire de parasolarul metalic de la Viltrox 33mm f1.4, acest obiectiv de 75mm are un parasolar din plastic, care se simte destul de liber.

Inelul de diafragma dispune de clicuri (fara optiunea de declicare) si ofera o senzatie placuta atunci cand este rotit. Exista si un mod „A” pentru selectia automata a diafragmei de catre aparatul foto, dar lipseste un sistem de blocare a inelului de diafragma pentru a preveni modificarile accidentale. 


Calitatea imaginii: 

La f1.2, calitatea imaginii este remarcabil de clara. Probabil unul dintre cele mai clare obiective disponibile pe piata. Cu diafragma complet deschisa, subiectul se separa foarte bine de fundal. Obiectivul reda un bokeh placut si uniform. 

Aberatiile cromatice sunt extrem de bine controlate si nu am sesizat probleme in acest sens. Totusi, exista o cantitate mica de vinieting la diafragma deschisa, care poate fi rezolvata prin  ajustarea valorii diafragmei sau in post-procesare. 

Obiectivul are o distanta minima de focalizare (MOD) de 0,88 m, ceea ce inseamna ca nu poate focaliza foarte aproape de subiect. Daca esti in cautarea unui obiectiv care sa permita realizarea unor cadre foarte apropiate, acest obiectiv nu este proiectat in acest scop. 

Cu ultima actualizare de firmware, autofocusul este precis si nu mai "vaneaza". 

Consider ca acest obiectiv atinge succesul in aproape toate domeniile, iar calitatea imaginilor oferite este superioara pretului sau. Pana acum, nu am gasit un alt obiectiv care sa se compare cu el. Cu siguranta, acesta reprezinta un debut promitator pentru Viltrox in seria Pro, stabilind un reper inalt pentru alti producatori de obiective. Sunt nerabdator sa descopar ce alte obiective “Pro” va lansa Viltrox in viitor. 

Concluzie : 

  • Viltrox 75mm F1.2 XF PRO oferaa o claritate excelenta si un bokeh extraordinar, fiind un obiectiv de top iin 2023;
  • Autofocalizarea este eficientaa în fotografia de portret, dar nu la fel de fiabila pe video,unde se recomandă focalizarea manuala; 
  • Obiectivul este greu (617 grame), dar se potriveste bine cu Fujifilm XT4 in fotografia de portret si produs; 
  • Prezinta vignieting si aberatii cromatice, dar se pot ajusta usor in programe de post-procesare precum Lightroom 
  • Calitatea imaginii obtinute depaseste cu mult pretul sau 
Mai jos cateva imagini realizate de Alin Vatafu cu Viltrox 75mm f1.2 pentru FujiFilm.
Pe Alin Vatafu, il puteti descoperi urmarind conturile de Facebook, Instagram si site-ul personal.
 
Postarea urmatoare Postarea anterioara
Galerie imagini
Galerie imagini
Galerie imagini
Galerie imagini
Galerie imagini
Galerie imagini
Galerie imagini
Galerie imagini
Galerie imagini

Suport clienti Luni - Vineri 10:00 - 18:00/ Sambata-Duminica: Inchis

0314256991 office@photosetup.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!